Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž chtěl vyřešit své problémy skokem z mostu, policisté mu to rozmluvili

Vyřešit své starosti jednou provždy chtěl šestadvacetiletý muž v Mariánských Lázních. V odpoledních hodinách se proto vydal k železničnímu mostu, kde přelezl zábradlí. V tu chvíli si jej naštěstí všimli policisté, kteří okamžitě začali jednat. Zatímco jeden zastavil dopravu a zabezpečil místo, druhý si šel s mužem promluvit.

Pro dvojici policistů to byla hlídka jako každá jiná. V jedné chvíli si ale všimli podivného chování mladého muže. Ten poté přelezl zábradlí železničního mostu a ocitl se ve zhruba desetimetrové výšce.  

„Okamžitě jsme na to zareagovali. Já se vydal k muži, který stál na římse a kolega mezitím zastavil dopravu a zabezpečil místo. Všechno to proběhlo velmi rychle,“ uvedl Jakub Mareš, který u policie slouží šestým rokem.

Pomalu se tedy přiblížil k mladému muži, který s ním po chvilce začal komunikovat a svěřil se mu se svým trápením. „Řekl jsem mu, že každý máme problémy, ale tohle není řešení. Ve vhodný okamžik jsem po něm sáhl a chytil ho za oblečení. Pak jsme s kolegou muže přesvědčovali, aby přelezl zábradlí a dostal se tak do bezpečí, což nakonec učinil,“ pokračoval Mareš.

Policisté jej odvedli ke služebnímu autu, kde se muž podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem. Následně si muže přezvali záchranáři. U zásahu byl přítomný i Jan Prokš, který je u policie necelé dva roky.

Loni v srpnu jsem dokončil kurz Základní odborné přípravy, takže s ničím podobným jsem se zatím nikdy nesetkal. V tu chvíli je to hodně stresující situace. Najednou máte ve své blízkosti člověka, který si chce vzít život a vy musíte udělat všechno proto, abyste mu ho zachránili. Navíc to celé probíhá v obrovské rychlosti. I přesto, že sloužím zatím víceméně krátce, tak i v této situaci mi naskočily věci, které mám udělat. Myslím si, že podobné situace, do kterých se můžeme dostat kdykoliv, jsme velmi dobře připraveni. Těší mě, že to celé dobře dopadlo a že se nám podařilo muže zachránit,“ dodal Jan Prokš.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, policie, Mariánské Lázně, zábradlí, Jakub Mareš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž chtěl vyřešit své problémy skokem z mostu, policisté mu to rozmluvili  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.