Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Opilý a zfetovaný řidič BMW vytlačil při předjíždění ženu do koryta řeky

Osmačtyřicetiletá žena se silnici poblíž Horního Slavkova střetla s řidičem vozu BMW. Ten se snažil řidičku, která navíc nejela řádně při pravém okraji silnice, na nepřehledném úseku předjet. V zatáčce do sebe oba vozy bočně narazily. Automobil, který žena řídila pak naboural do svodidel, vyjel ze silnice a skončil v korytě řeky Stoka.

Velmi vážná nehoda se odehrála v odpoledních hodinách na silnici ve směru z Lokte do Horního Slavkova. Zde se těsně před zatáčkou rozhodl čtyřicetiletý řidič předjet ženu ve voze značky Škoda.

„Ta navíc zřejmě v tu chvíli nejela řádně při pravém okraji silnice, měla si krátit projížděnou levotočivou zatáčku najetím do levé protisměrné části pozemní komunikace a mělo dojít k bočnímu střetu těchto dvou vozidel. Automobil značky BMW měl poté narazit přední částí do svodidel. Vozidlo značky Škoda mělo narazit do ocelových svodidel, poté vyjet mimo pozemní komunikaci, projet náletovými dřevinami a od stromu se odrazit a sjet do koryta řeky Stoka,“ popsal nehodu policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Žena zůstala po nehodě zaklíněná ve vozidle. Hasiči proto museli celou střechu vozu odstranit s použitím hydraulických nástrojů. Lékař záchranné služby na místě rozhodl o leteckém transportu zraněné ženy do nemocnice.

„Pro následné vytažení auta z koryta vodního toku bylo nutné použít jeřáb drážních hasičů. Po celou dobu hasiči hlídali případný únik provozních kapalin do vody,“ dodal mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Škoda je zatím předběžně odhadnuta na 260 tisíc korun. Tím však celý incident nekončí. Policisté ženu otestovali na přítomnost alkoholu, výsledek byl negativní. Ovšem u čtyřicetiletého řidiče tomu bylo jinak.

„U čtyřicetiletého muže vyšla orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu s pozitivním výsledkem 0,74 promile. Zároveň se čtyřicetiletý muž podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel pozitivní na amphetamin/methamphetamin. Přená příčina a okolnosti této dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ řekl závěrem Kopřiva.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS KVK

Štítky krimi, doprava, nehoda, Horní Slavkov, hasiči, policie, alkohol, drogy, silnice, BMW, Martin Kasal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Linha

Potok nebo řeka to je snad jedno, hlavně toho mizeru zavřít a zahodit klíč!

Čtvrtek, 22. dubna 2021, 16:50Odpovědět

Pavel Žáček

Myslím, že řada lidí nerozlišuje mezi potokem a řekou, ale potok "Stoka" tam je.

Čtvrtek, 22. dubna 2021, 14:58Odpovědět

Jana Ba

Řeka "Stoka" v ČR neexistuje, kolem H. Slavkova není ani žádná jiná řeka. Nejedná se sice o hlavní téma článku, ale i tak by to mohla "novinářka" napsat správně.

Čtvrtek, 22. dubna 2021, 14:21Odpovědět

Opilý a zfetovaný řidič BMW vytlačil při předjíždění ženu do koryta řeky  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.