Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Pondělí 23. září 2024  |  Svátek má Berta
Bez reklam

Muž s covidem nedodržoval karanténu, nyní mu hrozí osm let za mřížemi

Sedmašedesátiletý muž z Kraslic měl pozitivní test na koronavirus, proto mu krajští hygienici nařídili domácí karanténu, aby logicky zabránili dalšímu šíření. Jejich slova si ale muž k srdci rozhodně nevzal a v klidu chodil i s příznaky nemoci postávat ke stánku s rychlým občerstvením u obchodního domu. Nyní čelí podezření z šíření nakažlivé choroby.

S obviněným seniorem měli policisté několikrát tu čest jednat. Poprvé jej spatřili 2. března u obchodního domu v Kraslicích, kde měl stát u stánku s rychlým občerstvením. „Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu šíření nakažlivé lidské nemoci a případ prověřovali,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Toto varování ale muži nestačilo a o týden později stál na tom samém místě znovu. V tomto případě už policisté muže zadrželi a přemístili do policejní cely.

„Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Soudce rozhodl o uvalení vazby na obviněného muže. Nyní mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let,“ dodal mluvčí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, krimi, Sokolovsko, Kraslice, policie, šíření nakažlivé choroby, nemoc, karanténa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž s covidem nedodržoval karanténu, nyní mu hrozí osm let za mřížemi  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.