Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zloděje třikrát vyrušil křik majitelů domu

Policisté zadrželi pětadvacetiletého muže, který má v posledních týdnech na svědomí vloupání do několika rodinných domů na Sokolovsku a Chebsku. Během necelých tří týdnů násilím vnikl nebo se pokusil vniknout do šesti rodinných domů a v jednom případě do zdravotnického zařízení.

„Páchat trestnou činnost začal mladý muž v pátek 23. října letošního roku. To vnikl do rodinného domu v jedné menší obci na Sokolovsku. Dům prohledal a nakonec z něj měl odcizit finanční hotovost a různou elektroniku. O pár dní později se vydal na Chebsko. V dopoledních hodinách se snažil vniknout do rodinného domu, kde ho křikem vyrušila dvaatřicetiletá žena, která byla v domě. Zloděj tak z místa utekl s prázdnou,“ říká policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

K dalšímu vloupání se obviněný muž vydal v pátek 6. listopadu, kdy na Sokolovsku vnikl do zdravotnického zařízení a z ordinace odcizit téměř vše, co mu přišlo pod ruku. Bral například trezor, svazek klíčů, mlýnek na kávu, razítka i propisky.

„V následujících dnech se znovu zaměřil na rodinné domy. Na Chebsku se vydal do dvou menších obcí. Dvakrát se pokusil vniknout do rodinných domů, ale ani v jednom případě se mu to nepodařilo, neboť ho vždy vyrušila osoba přítomná v domě. Poslední pokus tak učinil na Sokolovsku, kde se mu v úterý 10. listopadu v pozdních odpoledních hodinách podařilo vniknout do rodinného domu a odcizit z něj televizor či nářadí,“ doplňuje policejní mluvčí.

Dům v Sokolově se mu ale stal osudným, protože policisté ve spolupráci se sokolovskými kriminalisty, kteří se případem intenzivně zabývali, ho těsně po spáchání trestného činu zadrželi. Pětadvacetiletý muž, který se krádeží dopouštěl už v minulosti, měl svým jednáním způsobit škodu téměř 90 tisíc korun.

„Soud poslal obviněného muže do vazby. Vzhledem k tomu, že se svých činů dopouštěl v době vyhlášeného nouzového stavu, hrozí mu trest odnětí svobody na dva až osm let,“ dodal Jakub Kopřiva.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík a PČR

Štítky policie, krádež, rodinné domy, Sokolovsko, Chebsko, vězení, rodinný dům, dům, okres Sokolov, okres Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděje třikrát vyrušil křik majitelů domu  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.