Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Agresivní bezdomovci skončili v poutech, bohužel ne poprvé a určitě ne naposledy

Stížnosti na chování bezdomovců řeší strážníci karlovarské městské policie pravidelně. Většinou se jedná o známá individua, která si ze zásahu, postihu ani převozu na protialkoholní stanici do Sokolova, nic nedělají. Jenže svým chování přidělávají práci nejen strážníkům, ale velmi často i zdravotníkům.

„Veřejné a charitativní instituce lidem bez domova poskytují možnosti pro návrat do života mimo ulici. Bohužel jde-li o bezdomovce závislé na alkoholu či drogách, stát žádné systémové řešení nenabízí, což plně dopadá na samosprávy, které se s tímhle problémem potýkají mnoho let. Již jarní krizová opatření ukázala, že tito lidé nerespektují vůbec nic, jen zatěžují již tak přetížený zdravotnický a bezpečnostní systém,“ popsala situaci mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá.

Jeden z posledních vážných incidentů se odehrál včera v 17:00 hodin před karlovarskou Tržnicí. Tady si o zákrok řekly dvě „známé firmy“, které byly nesčetněkrát řešené strážníky.

„Oznámení občanů se týkalo opilců, kteří se povalují na veřejném prostranství, jsou opilí, obtěžují kolemjdoucí a plivají na ně. Vzhledem ke zranění čtyřiatřicetiletého  z Krásného Údolí, které si způsobil v opilosti, na místě kromě strážníků zasahovali i zdravotníci. Těm se dotyčný odměnil agresí a urážkami, takže do nemocnice byl dopraven za asistence městské policie, která jej posléze přepravila do Sokolova na protialkoholní stanici, což se pochopitelně bez problémů a urážek také neobešlo,“ popisuje zásah Marcel Vlasák, velitel Městské policie Karlovy Vary.

Situaci zasahujícím strážníkům neulehčil ani čtyřiatřicetiletý sokolovský bezdomovec, který aktivně bránil v poskytnutí zdravotní pomoci svému parťákovi.

„Ten nakonec skončil v poutech. Smutné je, že se jednalo o osobu, která nedávno na naše strážníky fyzicky zaútočila. A nyní jedna podstatná věc. Přestože se oba muži budou ze svého jednání zpovídat u správního orgánu, už nyní je jasné, že s našimi strážníky přijdou do kontaktu zase a velmi brzo,“ dodal velitel s tím, že se v těchto případech jedná o nekonečný seriál.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky bezdomovci, opilost, protialkoholní stanice, Karlovy Vary, městská policie, bezdomovec, obecní policie, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresivní bezdomovci skončili v poutech, bohužel ne poprvé a určitě ne naposledy  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.