Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hrál si na vymahače, skončil ve vazbě a hrozí mu deset let vězení

Sedmatřicetiletý muž se rozhodl vzít spravedlnost do vlastních rukou a vydal se vymáhat peníze své kamarádky. Údajného dlužníka přepadl v jeho bytě, sbil ho a oloupil. Karlovarští kriminalisté již samozvaného vymahače obvinili ze zločinu loupeže a přečinů porušování domovní svobody a vydírání.

„Čtyřiadvacetiletá žena se v polovině října zmínila obviněnému muži, že ji sedmadvacetiletý známý nevrací dlužné peníze. Obviněný se rozhodl situaci ihned řešit a údajnému dlužníkovi nejprve poslal výhružnou sms zprávu. V té požadoval navrácení peněz pod pohrůžkou fyzického napadení,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Odeslaná sms zpráva ale nestačila. O několik hodin později zamířil obviněný do penzionu, kde sedmadvacetiletý dlužník bydlel. Ten ho ale odmítl pustit do bytu.

„Obviněný tedy vykopnul dveře, vstoupil do bytu a muže fyzicky napadl úderem pěstí do oblasti hlavy. V útoku pokračoval i nadále a požadoval uhrazení dluhu. Sedmadvacetiletý muž mu ze strachu o svůj život a zdraví vydal mobilní telefon a finanční prostředky, které měl u sebe. Obviněný pak byt opustil,“ dodal policejní mluvčí s tím, že poškozený muž oznámil incident na policii až téměř po čtrnácti dnech.

I přesto ale začali případ kriminalisté ihned řešit, sedmačtyřicetiletého muže zadrželi a policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

„Sedmačtyřicetiletému muži nyní hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ dodal Jakub Kopřiva.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky loupež, vydírání, policie, vězení, vazba, Karlovarský kraj, peníze, dlužník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Beránek

Toho redaktora by měl jeho šéf taky sbít a poslat na doučování.

Neděle, 1. listopadu 2020, 07:29Odpovědět

Hrál si na vymahače, skončil ve vazbě a hrozí mu deset let vězení  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.