Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Devětatřicetiletý muž neunesl rozchod a za pronásledování přítelkyně přišel odchod do vazby

Déle než rok vyhrožoval a omezoval svobodu svojí bývalé přítelkyně muž ze Sokolova. Několikrát ji odcizil telefon a kabelku a dokonce se několikrát vypravil do jejího bytu. Za toto jednání mu hrozí deset let za mřížemi.

„Devětatřicetiletý muž ze Sokolova pronásledoval, vyhrožoval a omezoval na běžném způsobu života svou čtyřiačtyřicetiletou bývalou přítelkyni. Jednání se dopouštěl opakovaně a na různých místech. V brzkých ranních hodinách například zastavil svým vozidlem před kruhovým objezdem v Sokolově a zablokoval tak cestu své bývalé přítelkyně, která jela zrovna za ním. Následně měl pěstí několikrát udeřit do jejího automobilu, přitom jí vyhrožovat a vulgárně urážet. Poté jí měl z automobilu pod výhružkou vzít kabelku, z té odcizit mobilní telefon a z místa odjet,“ říká k případu Jakub Kopřiva, policejní mluvčí s tím, že pachatel telefon ženě ještě týž den vrátil.
 
Celkem třikrát přišel do bytu bývalé přítelkyně. Vždy mezi nimi došlo ke slovní rozepři a urážkám. Při jedné nezvané návštěvě dokonce ženě opět odcizil mobilní telefon, aby ji ho později opět vrátil.

„Další incident nastal v jedné menší obci na Karlovarsku, kde muž zablokoval automobil své bývalé přítelkyně. Následně si sedl do jejího vozu, kde opět odcizil mobilní telefon a také batoh. Po chvíli ji navíc donutil, aby odjela do svého bydliště v Sokolově. Svým automobilem jel za ní a v Sokolově jí mobilní telefon, který tentokrát poškodil, i batoh vrátit,“ doplňuje policejní mluvčí.
 
Své násilnické sklony navíc nezvládl na parkovišti, kde úmyslně poničil zaparkované vozidlo značky Audi, které patřilo dvacetiletému muži ze Sokolovska. Na vozidle měl poničit lak a majiteli tím způsobit škodu 20 tisíc korun.
 
„Policisté ho proto zadrželi a sokolovští kriminalisté obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinů poškození cizí věci, nebezpečného pronásledování, krádeže, porušování domovní svobody a omezování osobní svobody. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby,“ dodává Jakub Kopřiva s tím, že muži hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky pronásledování, vyhrožování, vězení, policie, vazba, Sokolovsko, Sokolov, mobilní telefon, Audi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devětatřicetiletý muž neunesl rozchod a za pronásledování přítelkyně přišel odchod do vazby  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.