Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Někteří zlodějíčci si nedají pokoje, dokud neusednou za mříže

Hned dva případy opakovaných krádeží řešili kriminalisté v Karlovarském kraji. V obou případech se jednalo o známé pachatele, kterým nyní hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

„Dvaadvacetiletou ženu ze Sokolova stíhají karlovarští kriminalisté za krádeže a porušování domovní svobody. Obviněná nevrátila svému známému půjčený klíč a vstoupila do jeho bytu. Při první návštěvě odcizila několik drobností jako například ručníky, oblečení, deky či skleničky. Při odchodu byt zamkla a o tři dny později vyrazila loupit znovu. Majitel opět nebyl doma, tak mu tentokrát ukradla peníze,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Stíhaná žena svému známému způsobila škodu zhruba devět tisíc, ale protože kradla opakovaně, hrozí jí trest odnětí svobody až na tři roky.

Ani druhý zloděj, nezpůsobil velkou škodu. Třicetiletý muž z Chodova vyrazil „nakupovat“ do prodejny sportovních potřeb v Karlových Varech.

„Několik minut si prohlížel vystavené zboží a pak si ho začal dávat do tašky, na které bylo navíc logo obchodu. Vzít měl desítku pánských triček a teplákovou soupravu. Následně chtěl prodejnu bez zaplacení opustit. Těsně za východem byl ovšem zastaven pracovníkem prodejny, který si jeho počínání všimnul,“ popsal druhý případ policejní mluvčí.

Pokud by se třicetiletému muži podařilo zboží odcizit, tak by způsobil škodu přibližně sedm tisíc korun. I v jeho případě se ale jednalo o opakovanou krádež a proto mu také hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky zloděj, krádež, policie, vězení, Karlovarský kraj, Sokolov, Karlovy Vary, Chodov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Někteří zlodějíčci si nedají pokoje, dokud neusednou za mříže  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.