Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Sokolovští kriminalisté zadrželi „šmejda“, který prodával zázračné mastičky

Jednašedesátiletý muž obelhal nemocného sedmdesátiletého seniora, od kterého vylákal 43 tisíc korun. Slíbil mu zajištění mastiček, které mu zlepší zdravotní stav a zlepší chůzi, ke které už nebude potřebovat berle.

„Obviněný měl před obchodním domem v Sokolově oslovit o berlích chodícího sedmdesátiletého seniora. Tomu měl následně uvést, že mu za zvýhodněnou cenu zajistí speciální mastičky, které mu zlepší zdravotní stav a k chůzi již nebude muset používat berle. Senior poskytl obviněnému své telefonní číslo s tím, ať ho kontaktuje, až bude mít mastičky k dispozici,“ popisuje smutný příběh policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

O několik dní později zavolal dnes již obviněný „šmejd“ seniorovi s žádostí o peníze na domluvené mastičky.

„Obviněný muž jednal od začátku s úmyslem vylákat z nemocného seniora peníze, protože žádné speciální mastičky neměl. Když se oba sešli, tak si vzal peníze a předal dvě válcovité krabičky s mazlavou látkou. To se opakovalo ještě ve dvou dalších případech,“ doplnil mluvčí.

Následně ale podvedený sedmdesátiletý muž celou věc oznámil na policii a policisté jednašedesátiletého muže zadrželi. Podvodník, jehož mastičky žádné slibované účinky neměly, způsobil seniorovi škodu téměř 43 tisíc korun a hrozí mu až dva roky vězení.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky podvod, šmejdi, Sokolov, Karlovarský kraj, vězení, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolovští kriminalisté zadrželi „šmejda“, který prodával zázračné mastičky  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.