Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Očkovací centrum v KV Areně kvůli zvýšenému zájmu prodlužuje otevírací dobu

Očkovací centrum, jehož provoz zajišťuje Karlovarská krajská nemocnice, kvůli narůstajícímu počtu zájemců o očkování rozšíří od pondělí svou provozní dobu ze dvou na tři dny v týdnu a prodlouží i otevírací hodiny. Očkovací centrum se také přesune z prostor bývalé ordinace sportovního lékaře přesune opět přímo do zázemí haly v KV Areně.

„Vážní zájemci, kteří se už nyní chtějí nechat očkovat druhou posilovací dávkou, budou mít možnost přeočkování bez registrace, a to v pondělí 1. 8. a v následující pondělí 8. 8. jen mRNA vakcínou – Comirnaty BioNTech/Pfizer. Tyto dny jsou určené jen pro druhou posilovací dávky očkování. Od spuštění registrace 15. srpna do očkovacího centra bude každé pondělí vyhrazeno jen k očkování druhé posilovací dávky,“ doplnila mluvčí kraje Jana Pavlíková.

Očkovací centrum bude od pondělí 1. srpna otevřeno každé pondělí, středu a pátek, a to od 14:00 do 18:00. Registrovat se na očkování prostřednictvím systému crs.uzis.cz pak mohou od 15. srpna osoby starší 18 let, které mají odstup od první posilovací dávky minimálně 4 měsíce a neprodělaly onemocnění Covid-19 v posledních třech měsících. Do této doby se lze očkovat bez registrace u praktických a ošetřujících lékařů nebo na vybraných místech, která naleznete na ockoreport.uzis.cz.

Počet případů nákazy koronavirem v Karlovarském kraji za uplynulých sedm dní mírně vzrostl, testy odhalily 473 nakažených, zhruba o 30 více než před týdnem. Mírně vzrostla i incidence, na 100 tisíc obyvatel připadá v posledních sedmi dnech 161 nově nakažených. Růst tempa nových případů už se projevuje také v nemocnicích. Zatímco minulý týden bylo hospitalizovaných okolo 30, nyní už jich ministerstvo zdravotnictví eviduje 45, vyplývá z aktuálních údajů ministerstva.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Olomoucký kraj

Štítky Karlovy Vary, očkování, KV Arena, očkovací centrum, Karlovarská krajská nemocnice, Pfizer, BioNTech, Jana Pavlíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkovací centrum v KV Areně kvůli zvýšenému zájmu prodlužuje otevírací dobu  |  Koronavirus  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.