Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Očkovací centrum v KV areně dnes zahájilo provoz na novém místě

Karlovarské očkovací centrum dnes zahájilo provoz v areálu KV Areny na novém místě. Uvolnilo prostory pro asistenční centrum pomoci uprchlíkům z Ukrajiny. Nyní tak sídlí v prostorách sportovního lékaře. Menší očkovací místa v Karlovarském kraji postupně omezují provoz kvůli nízkému zájmu o vakcíny proti koronaviru.

"Vzhledem k tomu, že se zájem o očkování proti covidu-19 snižuje, operativně jsme se domluvili s vedením hasičů a se zástupci KV Areny na přesunu očkovacího místa v rámci KV Areny do prostor, kde dříve působil sportovní lékař. Lidé, kteří se budou chtít nechat očkovat, očkovací centrum bez problémů najdou, protože bude vyznačen příchod na očkování i očkovací místo samotné," uvedl generální ředitel Karlovarské krajské nemocnice Josef März.

Karlovarské očkovací místo bude v fungovat od 14:00 do 18:00 vždy v pondělí, středu a pátek. Očkování dětí mezi 12 a 15 roky je možné za přítomnosti pediatra každou středu od 16:00 do 18:00. Zdravotníci mají k dispozici očkovací látku od Pfizeru, Moderny či Novavax. Očkují se pouze registrovaní v centrálním rezervačním systému.

Menší očkovací místa v regionu postupně utlumují provoz. Centrum v Mariánských Lázních již nepřijímá nové zájemce o očkování. Zdravotníci tam podávají pouze zbylé třetí dávky. Uzavřené je již také očkovací místo na Růžovém Vrchu v Karlových Varech. Sokolovské centrum v klášteře funguje od března už jen v úterý a ve čtvrtek mezi 14:00 a 17:00. Nemocnice v Ostrově očkuje pouze ve čtvrtek od 8:00 do 13:00.

Zájem o vakcínu proti koronaviru v kraji s 290 000 obyvateli dál klesá. Zatímco na začátku roku zdravotníci očkovali až 10 000 lidí týdně, teď je jich okolo 1500, převážná část jsou třetí posilující dávky. Od začátku očkování podali 460.786 dávek vakcín, očkovali 182 110 lidí, tedy 62,8 procenta obyvatel kraje. Druhou dávku má 169 553 lidí a posilující dávku 109 143 lidí. Za posledních sedm dní tam připadá v Karlovarském kraji 407 nově potvrzených případů v přepočtu na 100 000 obyvatel.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZHKHK

Štítky očkování, očkovací centrum, KV Arena, stěhování, očkování proti COVID-19, Karlovarský kraj, Ukrajina, Josef März, Karlovarská krajská nemocnice, Pfizer, Novavax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkovací centrum v KV areně dnes zahájilo provoz na novém místě  |  Koronavirus  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.