Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

7 důvodů proč navštívit Chorvatsko na podzim

PR článek

Užijte si ještě trošku příjemného počasí, než přijde opravdová zima. Vydejte se do Chorvatska. Uvidíte, že má své kouzlo také v tomto ročním období, i když možná už bude voda na koupání studená. Především si ale užijete pohodu, klid a oblíbená místa bez turistů.

1. Méně lidí

Pokud nemáte rádi zástupy turistů a preferujete klidnější oblasti, Chorvatsko je pro vás po sezoně ideální destinací. Naplno si užijete krásné pláže, atrakce, historické památky i restaurace, které jinak bývají přeplněné turisty. Navštivte například Dubrovník, který v létě pod návalem návštěvníků zcela ztratí své kouzlo.

2. Nižší ceny

Pokud nejste nijak omezeni například školními prázdninami vašich dětí, cestování mimo sezonu  vás vyjde levněji. Řada ubytovacích zařízení je v méně obsazených termínech levnějších. Štěstí můžete mít také s letenkami. Ty je ale třeba dobře sledovat. Mimo sezonu se sníží také ceny některých atrakcí a vstupenek do památek. 

3. Chutné jídlo a pití

V Chorvatsku se vyrábí také velmi dobré víno. Na podzim se tu tak můžete věnovat ochutnávání vína v místních vinařstvích nebo na různých vinařských festivalech. Řada vinic se také nachází na některých turistům skrytých ostrovech, které jsou nejlépe dostupné soukromou lodí.

Zdroj: Pixabay.com

Pokud tedy přemýšlíte nad nějakou dobrodružnější podzimní dovolenou, můžete spolu se svými parťáky naplánovat cestu na lodi. Plachetnice nebo katamarán se dají snadno pronajmout přes charterové společnosti online, jen musí mít někdo ze skupiny kapitánské zkoušky. Případně si můžete pronajmou loď také s kapitánem. Díky tomu budete flexibilní a objevíte kromě vína i jedinečnou gastronomii místních ostrovů.

4. Olivová sezona

Kromě vína je podzim v Chorvatsku také spojený s dozráváním a sběrem oliv. Vypravte se tak do nějakého místa, kde se budete moct podívat, jak vlastně takový sběr a následná výroba olivového olej probíhá. Olivovníky najdete téměř po celé zemi. Pěstují se od Istrie až po Dubrovník a najdete je také na některých jižnějších ostrovech jako Lastovo či Vis.

5. Zajímavé festivaly

Na podzim se v Chorvatsku koná řada kulturních a gastronomických festivalů po celé zemi. Můžete zažít tradiční hudbu, tanec, umění i jídlo na různých místech v Chorvatsku. Vypravte se na festival lanýžů, oliv, nového vína i na filmový festival.

Zdroj: Bigstock.com

6. Překrásná podzimní příroda

Chorvatsko je krásné v létě, ale na podzim vám zcela vyrazí dech. Měnící se příroda, ale stále příjemné počasí na vás v některých oblastech čekají u moře, na ostrovech i ve vnitrozemí. Národní parky jako Plitvická jezera nebo Krka jsou v tu dobu překrásné a ještě tu bude méně turistů. Určitě budete mít fotky jako nikdo jiný z vašich známých.

7. Dovolená v klidu

V Chorvatsku vás na podzim čeká především příjemná a klidná dovolená, skvělá pro lidi, kteří rádi cestují ve vlastní režii. Všechny zážitky si mnohem víc užijete a nebude mít stres, že jste nestihli to nebo tamto. Podzimní dovolená v Chorvatsku vás zkrátka naučí užívat si kouzlo okamžiku.

Ohodnoť článek

Štítky Chorvatsko, podzim, víno, festival, magie, Dubrovník, koupání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

7 důvodů proč navštívit Chorvatsko na podzim  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.