Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Refinancujte s předstihem - jak na to?

PR článek

Kvůli splnění snu o vlastním bydlení jste si sjednali hypotéku, teď se ale blíží konec její fixace a vy přemýšlíte, co dál? Zůstat u stávající banky, nebo ji vyměnit za novou? A jak najít ty nejvýhodnější podmínky? Nebo je to možná sotva pár měsíců, co jste si hypotéku sjednali, a už teď myslíte na to, že časem ji bude třeba refinancovat. Jak si zajistit co nejnižší úrokovou sazbu?

Hypotéka jako dlouhodobý úvěr

Hypoteční úvěr, který označujeme i jako hypotéku, je dlouhodobý úvěr zajištěný zástavním právem k nemovitosti, která je určená k bydlení, nachází se na území České republiky a je zapsaná v Katastru nemovitostí. Většinou se jedná o financovanou nemovitost, není to ale pravidlem. Takový úvěr je často jedinou cestou ke splnění snu o vlastním bydlení.

Refinancovat se dá i s předstihem

Hypotéku si sjednáváte na delší dobu, časem ale nastane čas pro její refinancování. Nemusíte nutně čekat, až ten okamžik nastane, refinancovat a zajistit si tak výhodné podmínky, můžete i s předstihem.

K tomu, abyste získali výhodnější podmínky vám může pomoci i nová služba hyponamíru Hlídač hypotéky, který neustále monitoruje situaci na trhu a zdarma vás na možnost sjednat si výhodné podmínky úvěru upozorní.

Díky refinancování můžete ušetřit nemalé peníze

Pořídit si vlastní nemovitost je docela nákladná záležitost, obzvlášť v dnešní době, kdy nás trápí vysoká inflace a zdražuje se vše včetně potravin a služeb, rostou i úrokové sazby hypoték.

Dokládají to i slova Veroniky Hegrové z fintech startupu hyponamíru: „Zatímco na začátku loňského roku bylo možné získat úvěr na bydlení i za méně než dvě procenta ročně, dnes se blížíme k hranici šesti procent. S výrazně vyššími splátkami hypoték tedy musí počítat jak zájemci o novou hypotéku, tak i lidé, které v letošním roce čeká refixace.“

Ačkoli se úrokové sazby nyní dostávají na historická minima, časem musí přijít zlom a hypotéky zlevní. Nechcete tu chvíli propásnout? Vsaďte na Hlídač hypotéky, který neustále monitoruje situaci na trhu a díky unikátnímu algoritmu vyvíjenému hyponamíru sleduje a vyhodnocuje až 25 tisíc kombinací hypoték, které jsou aktuálně dostupné na našem trhu s hypotečními úvěry.

Jakmile narazí na výhodnější úrokové sazby nebo jiné podmínky, než jaké má vaše stávající hypotéka, automaticky vás na to e-mailem upozorní a vy se pak rozhodnete, zda budete hypotéku refinancovat.

Víte, že celým procesem refinancování vás pak provedou hypoteční specialisté hyponamíru? Vše vyřídíte online bez toho, abyste museli na pobočku stávající nebo nové banky. Stačí využít online hypoteční bankovnictví hyponamíru.

A jak je to s tím šetřením?

Zejména ti, komu letos končí doba sjednané fixace, pocítí dopady růstu úrokových sazeb. Třeba u hypotéky na 3,5 milionu se splatností 27 let a úrokovou sazbou 2 % dojde při navýšení úrokové sazby na 6 % k tomu, že každý měsíc zaplatíte na splátkách o 7 850 Kč víc. To je ročně nárust o skoro 95 tisíc.

„Hlídač hypotéky pomůže nejen lidem s napjatým rozpočtem najít na trhu nabídku s nejnižší možnou úrokovou sazbou. Pokud se při refinancování podaří stlačit úrokovou sazbu například z 6 na 5,5 %, u výše jmenované hypotéky ušetříte ročně na splátkách téměř 13 tisíc korun, což už je významná částka,“ dodává Veronika Hegrová.

Jak si Hlídač hypotéky nastavit?

Hlídač hypotéky je zdarma a jeho nastavení je snadné. Stačí do formuláře vyplnit pár základních údajů o vaší stávající hypotéce jako výši měsíční splátky hypotéky, současnou úrokovou sazbu, dobu, kdy končí fixace, a celkovou částku, kterou zbývá zaplatit. Pak vyplníte už jen e-mailovou adresu pro zaslání upozornění na levnější hypotéku a svůj kontaktní telefon.

Ohodnoť článek

Štítky hypoteční úvěr, úroková sazba, bydlení, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Refinancujte s předstihem - jak na to?  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.