Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nemocnice ve Varech pořídila přístroj, který urychlí hojení chronických ran

Krajská nemocnice v Karlových Varech pořídila na kožní oddělení novou ultrazvukovou čističku, která urychlí hojení chronických ran. Přístroj za 1,1 milionu korun koupila z dotace od vlastníka nemocnice, kterým je Karlovarský kraj. Akutní a chronické rány jsou celosvětově jednou z největších zdravotní zátěží, které zásadně ovlivňují kvalitu života pacientů, informoval primář kožního oddělení karlovarské nemocnice Tomáš Pospíšil.

"V Karlovarském kraji dlouhodobě v péči o chronické defekty zaostáváme. Prvním krokem v péči o tyto defekty tak, jak současná medicína velí, je právě ultrazvuková čistička ran, která má za úkol šetrně odstranit vleklé rány," řekl primář.

Přínosem léčby novým přístrojem je menší bolestivost a také urychlení hojení. Ošetření se musí pravidelně opakovat. "Zatímco dosud probíhalo odstranění mechanicky – ostrou lžičkou, nyní, díky čističce, probíhá odstranění povleklých defektů z povrchu ran a zbytků mrtvé tkáně pod proudem vody šetrněji, bez poškození hlubších struktur," uvedl Pospíšil.

Chronické rány se nejčastěji týkají nemocných s diabetem, s nehojícími se bércovými vředy nebo pacientů s komplikovanými pooperačními ranami. Za chronické se považuje poranění, které vzniklo z akutní rány v důsledku přidružených onemocnění, jako například poruchy výživy kůže, poškození cévního systému či nádorového onemocnění nebo infekce. Taková rána se ani přes dosavadní terapii po dobu šesti až devíti týdnů nezhojí, přičemž postupně narušuje kůži.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Karlovy Vary

Štítky ČR, správa, nemocnice, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice ve Varech pořídila přístroj, který urychlí hojení chronických ran  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.