Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Respirační onemocnění v Karlovarském kraji dál trápí hlavně děti

Počet onemocnění akutními respiračními infekcemi se v Karlovarském kraji pohybuje už druhý týden těsně pod hranicí epidemie. Zatímco v prvním lednovém týdnu bylo nemocných 1928 na 100 tisíc obyvatel, ve druhém týdnu se nemocnost snížila nepatrně, na 1909 nemocných. Mezi nemocnými stále výrazně převažují věkové skupiny do šesti let a mezi šesti a 14 roky. Vyplývá to z aktuálních údajů Krajské hygienické stanice Karlovy Vary.

Ve skupině dětí ve věku do šesti let byla minulý týden nemocnost 4231 na 100 tisíc obyvatel, což je vysoko nad epidemickou hranicí. Proti prvnímu lednovému týdnu se ale počet nemocných mírně snížil. Ve věkové skupině od šesti do 14 došlo naopak nastal mírný nárůst - o 8,2 procenta, v kraji je 2579 nemocných na 100 tisíc obyvatel v tomto věku.

Zhruba na stejné úrovni pak zůstávají starší věkové skupiny, vysoká nemocnost je ještě u mladých lidí mezi 15 a 24 roky, u starších dospělých a seniorů pak výskyt respiračních onemocnění výrazně klesá.

Celkově v České republice bylo v minulém týdnu 1603 nemocných na 100 tisíc obyvatel. A stejně jako v Karlovarském kraji trpí onemocněním dýchacích cest zejména děti. Ve všech věkových skupinách ale v Česku nemocnost proti prvnímu týdnu letošního roku klesla.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Respirační onemocnění v Karlovarském kraji dál trápí hlavně děti  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.