Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Lidé na Karlovarsku se vykurýrovali z respiračních onemocnění. Nemocných ubylo

Počet akutních respiračních infekcí v Karlovarském kraji druhý týden po sobě klesl. V posledním týdnu loňského roku hygienici registrovali 1453 případů na 100 tisíc obyvatel, což bylo o víc než 30 procent méně než v předešlém týdnu. Nejvíce ubylo chřipkových onemocnění u dětí od šesti do 14 let.

Vyplývá to z údajů, které zveřejnila Krajská hygienická stanice Karlovy Vary. Nemocnost respiračními chorobami ale klesla v celém Česku, zřejmě se projevily vánoční prázdniny, a tím pádem nižší kontakt dětí než v době školní docházky.

Nejvyšší nemocnost je stále u dětí do pěti let, u této věkové skupiny připadá 3760 případů na 100 tisíc obyvatel. Také zde ale nastal v minulém týdnu pokles o třetinu. Nad hranicí epidemie se pohybuje i věková skupina 15 až 24 let, kde je 2311 nemocných na 100 tisíc obyvatel. Naopak nejméně zasažená je skupina lidí ve věku nad 65 let, kde bylo v posledním týdnu loňského roku jen 891 případů na 100 tisíc obyvatel.

Epidemie respiračních onemocnění se objevila v Česku po dvou letech proticovidových opatření, kdy byla nemocnost nižší. Na současné vlně onemocnění se podílejí chřipkové viry, koronavirus i nyní asi nejčastější infekce RS viry. Na nárůst počtu pacientů reagovaly nemocnice v kraji. Nemocnice v Chebu a Karlových Varech už před Vánocemi zakázaly návštěvy pacientů, návštěvy pacientů na interním a dětském oddělení omezila nemocnice Sokolov.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Karlovarský, Nemoci, Hygiena, Nemoci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé na Karlovarsku se vykurýrovali z respiračních onemocnění. Nemocných ubylo  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.