Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

V karlovarské nemocnici začala přestavba pavilonu bývalého infekčního oddělení

V nemocnici v Karlových Varech začala plánovaná rekonstrukce nevyužívaného pavilonu L, bývalého infekčního oddělení za 140 milionů korun. Po demolici nejstaršího objektu v areálu jde o druhou stavební část rozsáhlého projektu rozvoje a modernizace krajské nemocnice téměř za tři miliardy korun.

Přestavba bývalé infekce měla původně stát necelých 100 milionů korun. „V letošním roce proběhlo výběrové řízení a firma, která soutěž vyhrála, nabídla 140 milionů korun. Částka byla bohužel vyšší, ale ta situace, která nyní je na stavebním trhu, tak tomu bohužel odpovídá. Takže kraj musel sáhnout do svých rezerv," uvedl uvolněný zastupitel a předseda Výboru pro regionální rozvoj Pavel Čekan (Místní).

Rekonstrukce by měla být hotová na konci příštího roku. Po dokončení se do ní přestěhuje provoz transfuzní stanice, která nyní sídlí mimo areál, administrativně provozní úseky i sklady. Na přístrojové vybavení by měla nemocnice získat evropskou dotaci z programu REACT-EU.

Projekt rozvoje karlovarské nemocnice by měl stát 2,9 miliardy korun. V karlovarské nemocnici letos začala demolice nejstaršího objektu v areálu, pavilonu K, kde kdysi sídlilo lůžkové plicní oddělení. Bourací práce skončily na jaře. Po rekonstrukci pavilonu L bude navazovat bourání pavilonu G a stavba nových objektů, kde je v plánu rozšířit urgentní příjem, interní oddělení či vybudovat onkologické centrum. Práce na generelu jdou podle vedení nemocnice podle harmonogramu. Přestavba nemocnice včetně vybavení by měla být kompletně hotová v roce 2030.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky Karlovarská krajská nemocnice, rekonstrukce pavilonu L, infekční oddělení, pavilon, rekonstrukce, nemocnice, Karlovy Vary, Pavel Čekan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V karlovarské nemocnici začala přestavba pavilonu bývalého infekčního oddělení  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.