Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Za týden přibylo v Karlovarském kraji 12 nově nakažených s covidem-19

V Karlovarském kraji za uplynulých sedm dní přibylo 12 nákaz covidem-19, což je o dva více proti předchozímu týdnu. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel přibyly za týden čtyři nové případy, za minulý tři. Nákaza se v Karlovarském kraji společně s Olomouckým šíří mezi všemi kraji nyní nejméně. Vyplývá to z aktuálních údajů ministerstva zdravotnictví.

Od počátku pandemie loni na jaře se v kraji s 293 tisíci obyvateli nakazilo 45 440 lidí. Zemřelo 1485 nakažených, od začátku června zatím nikdo. Podle hejtmana Petra Kulhánka (za STAN) je pouze jeden nakažený pacient s lehkým průběhem nemoci nyní v nemocnici.

Nejvíce případů v kraji je aktuálně na Chebsku, kde se za posledních sedm dní nakazilo sedm lidí, což je 7,66 nakažených na 100 tisíc obyvatel. Na Karlovarsku se nakazili tři lidé, což je 2,62 infikovaných na 100 tisíc obyvatel a nejméně na Sokolovsku, kde přibyl jeden nemocný, což je 1,14 nakažených na 100 tisíc lidí.

Krajští hygienici zkontrolovali tento týden 13 dětských pobytových táborů. V testování při kontrolách nezaznamenali žádná pochybení. „Ve většině případů zvolili organizátoři táborů možnost prokázání bezinfekčnosti PCR testem ne starším 72 hodin. Účastníci dětských rekreací maximálně dodržují i režimová opatření uvedená v hygienicko-protiepidemických opatřeních, která jsou pouze doporučením. Sami se tak například vzdali výletů a zůstávají na základnách, případně v jejich nejbližším okolí," uvedla mluvčí karlovarské krajské hygienické stanice Jana Háčková.

Podle hejtmana očkování proti covidu-19 pokračuje v kraji bez problémů, vakcín je nyní dostatek. Počet očkovaných v kraji se blíží k 50 procentům obyvatel. Alespoň jednu dávku vakcíny proti koronaviru dostalo 142 507 lidí, což je 48,6 procenta obyvatel. Obě dávky má 109 067 lidí, což je 37 procent ze všech obyvatel kraje. Podáno bylo celkem 251 575 vakcín. Za poslední týden podali zdravotníci přes 25 tisíc dávek vakcíny, za předcházející týden jich bylo 17 tisíc. Aktuálně čekají lidé v kraji od registrace k očkování na první dávku jen několik dní.

Karlovarský kraj prodloužil o čtyři měsíce provoz tří velkokapacitních očkovacích center v kraji. Z původního termínu do konce srpna se nyní s očkovacími místy v Chebu, Sokolově a v Karlových Varech počítá minimálně do konce roku.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Karlovarský, Karlovarský kraj, Olomoucký kraj, vakcína, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí, Krajská hygienická stanice, okres Cheb, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za týden přibylo v Karlovarském kraji 12 nově nakažených s covidem-19  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.