Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Za poslední týden přibyly v Karlovarském kraji jen tři případy koronaviru

V Karlovarském kraji přibyly za poslední týden tři potvrzené případy nákazy koronavirem. To odpovídá jednomu případu na 100 tisíc obyvatel. Předchozí týden se nakazilo devět lidí. Počet podaných dávek vakcíny proti covidu-19 proti minulému týdnu míně klesnul, i tak se ale v pracovní dny drží okolo 3000 dávek, vyplývá z údajů ministerstva zdravotnictví.

V kraji s přibližně 293 tisíci obyvateli se od počátku pandemie nakazilo 45 404 lidí, 1485 jich s nemocí covid-19 zemřelo. Od začátku června zatím nikdo. Dobrá epidemická situace je ve všech třech okresech kraje. Každý okres za posledních sedm dní měl jen jednoho nakaženého. Spolu s Královéhradeckým krajem je na tom Karlovarský nyní z regionů nejlépe. A to ještě na počátku roku byl v rychlosti šíření koronaviru nejpostiženějším krajem.

Karlovarský kraj tento týden přesáhl 200 tisíc aplikovaných dávek vakcíny proti covidu-19, k dnešnímu dni jich bylo podáno 208 608. Plné očkování, tedy obě dávky vakcíny, má v regionu přes 70 tisíc lidí, což je 24 procent obyvatel. Podle hejtmana Petra Kulhánka (za STAN) se kraj připravuje na očkování dětí starších 12 let a na podzimní případnou třetí dávku vakcíny.

Epidemie pozvolna ustupuje v celém Česku. Za posledních sedm dní ministerstvo zdravotnictví eviduje sedm případů na 100 tisíc obyvatel, přičemž předchozí týden to bylo 16 případů. Na minimum klesají i počty pacientů, kteří s nákazou zemřeli. V posledních sedmi dnech šlo o šest lidí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Karlovarský, Karlovarský kraj, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Petr Kulhánek, Královéhradecký kraj, Starostové a nezávislí, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za poslední týden přibyly v Karlovarském kraji jen tři případy koronaviru  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.