Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Lékaři ze sokolovské ortopedie odchází do Kadaně, s vedením nemocnice se nedohodli

, aktualizováno 25. února 2021, 10:50

Tým ortopedů požadoval po vedení sokolovské nemocnice zrušení výběrového řízení na post primáře a převzetí funkce, jedním ze svých zkušených kolegů. To se ale nestalo a vedení nemocnice o jmenování jednoho ze stávajících ortopedů nechtělo ani slyšet. Naopak do funkce jmenovalo vítěze vlastního výběrového řízení.

„Chceme vám poděkovat za neskutečnou podporu a pozitivní ohlasy na naší dlouholetou činnost. To nás ujistilo, že svou práci děláme dobře a nemůžeme ustoupit z nastavené kvality. Bohužel ani názory našich pacientů a veřejnosti nezměnily postoj vedení nemocnice, které dalo přednost svému vybranému kandidátovi před naším sehraným týmem. Z důvodů, které jsme opakovaně uváděli, jsme tedy museli trvat na našich výpovědích a celý náš tým opouští sokolovskou nemocnici. Moc děkujeme všem kolegům, sestřičkám a personálu, s kterým jsme měli možnost léta pracovat,“ stojí v prohlášení sedmi sokolovských ortopedů.

Ti podali výpověď ke konci února a jejich novým působištěm se stane nemocnice Kadaň. Vedle kadaňské nemocnice si prý mohli vybírat i z dalších, neboť o jejich služby byl velký zájem. Nakonec ale padla volba právě na nemocnice v Kadani.

„Jednání s ředitelstvím Nemocnice Kadaň i primářem Václavem Silovským proběhla ve velmi přátelské atmosféře. Jsme rádi, že někdo sdílí naší vizi o poskytování kvalitní a pacientům dostupné ortopedické péče. Naše péče tak bude i přes skutečnost, že budeme působit v mimokrajské nemocnici našim pacientům dostupná. Rozšíříme dostupnost naší ambulantní péče v rámci Karlovarského kraje a operační léčba bude pacientům i nadále poskytována v plném rozsahu. Jen již nebudeme operovat v Nemocnici Sokolov,“ doplňují informaci odcházející ortopedi a tvrdí, že své pacienty na výměny kloubů budou i nadále vést v pořadníku a o termínu operace v Kadani je budou informovat. Tento vzkaz svým pacientům a veřejnosti podepsalo sedm doposud sokolovských ortopedů a to konkrétně Lukáš Galek, Luboš Galek, Marek Kalenda, David Kňourek, Richard Makki, Oldřich Vastl ml., Oldřich Vastl.

Vedení sokolovské nemocnice se na situaci, kdy z oddělení ortopedie odchází sedm lékařů připravilo a svůj postoj k regulérnímu výběrovému řízení na obsazení postu primáře nezměnilo. "Primář Veselý nastoupil do čela ortopedie Nemocnice Sokolov dle původních předpokladů a spolu s ním nastupují i další noví kolegové. Ortopedie v Sokolově tak bude v plné sestavě připravena na zahájení operativy poté, co to situace umožní. O všechny pacienty, kteří čekají na operaci se postaráme. Původní tým z ortopedie odchází bez toho, aniž by se vůbec s novým primářem seznámil," uvedla Markéta Singerová, mluvčí Nemocnice Sokolov.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ortopedie, Sokolov, výpověď, neshody, operace, primář, nemocnice, Nemocnice Sokolov, pacient, výběrové řízení, Kadaň, Nemocnice Kadaň s.r.o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miloš Hladký

Co dodat.... Karlovarský kraj . Co funguje zrušíme, KSO, kancelář architekta, ortopedii v Sokolově, co bude dál???? Zrušíme Karlovarský kraj???? Stejně jsme nejhorší.... :) Bohužel chybí zdravý selský rozum...

Čtvrtek, 25. února 2021, 09:36Odpovědět

Lékaři ze sokolovské ortopedie odchází do Kadaně, s vedením nemocnice se nedohodli  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.