Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Na antigenní testy se v Karlovarském kraji zatím nelze přihlásit

K antigennímu testování na covid-19, které bude spuštěno 18. prosince, se zatím v Karlovarském kraji nelze registrovat. Rezervační systém, který v kraji obsluhují hasiči prostřednictvím jedné linky, se zatím k objednávkám na dobrovolné testování připravuje. Řekl to dnes mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Odběrová místa v Karlovarském kraji jsou na plošná testování připravena, v případě velkého zájmu navýší kapacity.

"Rezervační systém se teprve chystá, zatím objednáváme pouze lidi s žádankou, samoplátce či pedagogy na antigenní testování. Zatím nevíme, kdy bude možné se objednat na plošné testování," řekl Martin Kasal.

Ani nemocnice či soukromé laboratoře v Karlovarském kraji zatím na svém webu o možnosti antigenního testování pro jiné lidi, než jsou učitelé, neinformují.

Antigenní testování, které začne v Česku 18. prosince, bude hrazeno všem pojištěncům z veřejného zdravotního pojištění, přímo na místě odběru tak nemusí nic platit.

Podle mluvčí Nemocnice Sokolov Markéty Singerové počítají se zahájením dobrovolného testování v úterý 22. prosince. "Nejprve se začne testovat na odběrovém místě ve Varech, které je v provozu v pátek. Následuje chebské odběrové místo v pondělí a my máme odběry až v úterý," řekla mluvčí.

V případě většího zájmu o testování jsou připraveni v sokolovském testovacím místě navýšit kapacity. "Máme vyzkoušeno, že za čtyři hodiny provozu jsme schopni provést 200 PCR testů a 50 antigenních testů. Kapacita zatím plná nebyla, ale jsme schopni služby rozšířit," řekla Singerová.

Na testování se v Karlovarském kraji mohou lidé objednat prostřednictvím call centra na lince 950 380 380 nebo na webu soukromé laboratoře. Otestovat se mohou podle údajů ministerstva zdravotnictví celkem na devíti místech, a to v Karlových Varech, Sokolově, Chebu, Mariánských Lázních a v Aši. Antigenní testy se budou provádět v soukromých laboratořích v Karlových Varech, Chebu, Aši a v Mariánských Lázních a také v areálu karlovarské nemocnice a v sokolovském odběrovém místě.

V Karlovarském kraji je podle ministerstva aktuálně 1315 nakažených koronavirem. Laboratoře od začátku epidemie prokázaly 11.885 nákaz. Z nemoci covid-19 se 10.200 lidí vyléčilo a 370 zemřelo. Za poslední den v kraji přibylo 39 případů, o den dříve 198. Index rizika v protiepidemickém systému PES v kraji je na hodnotě 63, což odpovídá čtvrtému z pěti stupňů pohotovosti.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, koronavirus, nemocnice, testování, Karlovarský kraj, rychlý antigenní test, Martin Kasal, laboratoř, Česko, Nemocnice Sokolov, Karlovy Vary, Cheb, Mariánské Lázně,

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na antigenní testy se v Karlovarském kraji zatím nelze přihlásit  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.