Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nemocnice Mariánské Lázně si pomoc vojáků chválí

Vedení nemocnice Mariánské Lázně si pomoc vojáků chválí. Do nemocnice navíc přijely z řad armády další posily. Podle ředitelky nemocnice Veroniky Kropfreiterové se tím podařilo doplnit personál, který kvůli nákaze koronavirem v léčebně dlouhodobě nemocných mariánskolázeňské nemocnice chyběl. Vojáci pomáhají v nemocnici od středy.

"Zdravotnický tým pod vedením primářky Jitky Tomešové si spolupráci velice chválí a je za tuto výpomoc vděčný," řekla Veronika Kropfreiterová.

Do nemocnice včera nastoupili také vojáci z Liberce, kteří mají zajistit dezinfekci společných prostor. "Celkem tři vojáci mají na starosti sanitaci lůžkového oddělení a všech ambulancí. Jde o chemickou jednotku z 31. brigády radiační, chemické a biologické ochrany Liberec z Armády ČR," uvedla ředitelka.

Vojáci mají v nemocnici zůstat zatím do 10. května.

Dnes nastoupí do nemocnice dvě zdravotní setry z Vojenské lázeňské léčebny Teplice. "Prostřednictvím pomoci příslušníků Armády ČR a dvou sestřiček z Teplic se nám podařilo doplnit žádoucí stavy personálu u nezdravotníků i u zdravotníků," doplnila Kropfreiterová.

Vojáci, kteří nastoupili do nemocnice ve středu, pracují v přímém provozu na lůžkovém oddělení. Pomáhají především s dezinfekcí prostor, běžným úklidem, manipulací a uskladňováním zdravotnického materiálu, přemísťováním pacientů. Podle ředitelky mají vojáci i zdravotnický personál nemocnice nyní dostatek ochranných prostředků.

"Vedení města pomohlo vojákům zajistit vhodné ubytování, nedaleko mariánskolázeňské nemocnice. Dnes také město zajistilo ubytování pro zdravotní sestry z Teplic," řekl starosta Martin Kalina (Piráti).

Podle ředitelky je v nemocnici stále nakaženo 31 pacientů a 11 zaměstnanců. Jsou ale bez příznaků, průběh onemocnění je lehký. Pokud se stav pacientů zhorší, je vedení nemocnice domluveno na jejich přesunu do karlovarské nemocnice. Podle mluvčí Krajské hygienické stanice Karlovy Vary Michaely Zajíčkové bylo včera otestováno v LDN 27 lidí, personál i klienti.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, koronavirus, nemocnice, armáda, M. Lázně, Nemocnice Mariánské Lázně, Léčebna dlouhodobě nemocných, Armáda České republiky, Teplice, Liberec, pacient, Martin Kalina, Česká pirátská strana, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Mariánské Lázně si pomoc vojáků chválí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.