Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dnes je statistika velmi příznivá, dvanáct vyléčených, pouze pět nově pozitivních a příjezd vojáků do Mariánských Lázní

Okres Karlovy Vary opět nemá ani jeden pozitivní test. Začíná se zdát, že Chebsko má nejhorší dny za sebou, dnes tam byly pouze tři pozitivní testy. Nemoc COVID-19 se opět šířila pouze mezi dospělými a seniory. Do Mariánských Lázní dorazily armádní posily.

Zatímco v uplynulých dvou dnech byly statistiky Karlovarského kraje velmi nepříznivé, dnes se situace konečně zlepšila. Z provedených a vyhodnocených testů jich bylo pouze pět pozitivních.

„Dnes se poměrně hodně testovalo, proto statistiky vzrostly o 458 testů. Celkem evidujeme 356 pozitivních a 5344 negativních testů. Stále platí, že u třinácti provedených testů byl výsledek nejasný,“ sdělila mluvčí krajské hygieny Michaela Zajíčková.

Tři nové případy byly evidovány na Chebsku, kde je aktuálně 224 pozitivních, na Sokolovsku dnes přibyly dva pozitivní a celkem jich je 56. Nákaza koronavirem nebyla dnes zaznamenána v okrese Karlovy Vary, kde se už třetí den neobjevil ani jeden pozitivní test a celkem je tady zaznamenáno 76 pozitivních testů.

"Celkový počet vyléčených dnes stoupl o dvanáct případů a celkem jich je v Karlovarském kraji již 157," dodala mluvčí.

Dnes v podvečer navíc vedení Karlovarského kraje přivítalo v Mariánských Lázních skupinu vojáků z Velitelství výcviku Vojenské akademie Vyškov. "Celkem jde o 10 vojáků, kteří na naši žádost budou pomáhat v provozu Nemocnice Mariánské Lázně - lůžka následné péče, kde se nemocí COVID-19 nakazili klienti zařízení i personál," uvedl Karlovarský kraj na svých stránkách.

Hejtman vojákům nabídl 20 celoobličejových masek s filtry.

"Kraj masky vojákům dodá ve spolupráci s hasiči ještě dnes. Vedení města Mariánské Lázně v součinnosti s armádou dále zajistilo vojákům potřebné zázemí. Vojáci by v mariánskolázeňské nemocnici měli setrvat maximálně do 10. května a provádět budou především sanitaci lůžkového oddělení, naskladňovat zdravotnický materiál, dezinfikovat prostory a zajišťovat rozvoz jídla. Zároveň budou vojáci pravidelně testováni, aby se zajistila jejich ochrana i ochrana okolí," uvádí dále stránky kraje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, Mariánské Lázně, Karlovy Vary, COVID-19, okres Cheb, Krajská hygienická stanice, Nemocnice Mariánské Lázně, Vojenská akademie Vyškov, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes je statistika velmi příznivá, dvanáct vyléčených, pouze pět nově pozitivních a příjezd vojáků do Mariánských Lázní  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.