Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Žákům v Karlovarském kraji pomáhá s učivem i Člověk v tísni

Některým žákům v Karlovarském kraji pomáhá s domácí výukou organizace Člověk v tísni. Kvůli preventivním opatřením nemohou sociální pracovníci navštěvovat děti doma, proto je doučují alespoň přes sociální sítě nebo telefon. Organizace ale spolupracuje také s dětmi ze sociálně vyloučených lokalit, které často nemají počítače ani připojení k internetu, řekla koordinátorka vzdělávacích služeb Člověka v tísni Alžběta Pospíšilová.

Pracovníci spolupracují kvůli doučování dětí často také s učiteli. "Je to ale spíše naše vlastní iniciativa. Sledujeme weby škol, komunikujeme s učiteli, tiskneme úkoly a dáváme jim je do schránky," řekla Alžběta Pospíšilová. Organizace komunikuje s dětmi většinou přes sociální sítě, jako například facebook nebo Skype. "Děti, které nemají počítač, mají většinou alespoň telefony, tak to řešíme telefonicky," dodala.

Podle Pospíšilové se v kraji zapojilo do doučování dětí také osm studentů pedagogické školy z Karlových Varů. Organizace je sama oslovila. "Pomáhají nám v přípravě úkolů i s výkladem látky. Také si s dětmi telefonují nebo píšou a radí jim," řekla Pospíšilová.

Člověk v tísni chce poskytnout dětem také počítače a internetové připojení, které by žáci mohli využít na učení. "Evidujeme od rodin velkou poptávku po počítačích. Zatím jsme rozdali tři SIM karty a půjčili nějaké starší počítače. Hlavně je potřebují ti starší žáci. Musí plnit testy on-line a vyhledávat něco na webu, proto jim to chceme usnadnit," řekla Pospíšilová.

Lidé z Člověka v tísni pomáhají s učivem hlavně dětem z Nejdku, Sokolova, Karlových Varů, Kraslic a ze Žlutic.

Autoři

Štítky ČR, školy, koronavirus, Karlovarský kraj, Člověk v tísni, Eliška Junková, počítač, Karlovy Vary, Facebook, Skype

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žákům v Karlovarském kraji pomáhá s učivem i Člověk v tísni  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.