Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Karlovarský kraj dokončí opravu policejní školy, pak ji předá ministerstvu

Karlovarský kraj dokončí poslední část oprav budovy střední školy policejní v Sokolově. Rekonstrukce budovy je podmínkou pro její převod na ministerstvo vnitra, které je zřizovatelem školy. Poslední úpravy přijdou zhruba na tři miliony korun, vyplynulo z výběrového řízení. Novinářům to řekl hejtman Petr Kulhánek (za STAN).

"My jsme budovu sanovali a opravovali po částech tak, jak si to vyžadovaly podmínky. Na tu sanaci, která stála asi 20 milionů korun, navazovaly další práce vysoutěžené za tři miliony korun, o milion méně, než byl původní rozpočet. Tak, abychom tu budovu dostali do stavu, která je definována v dohodě s ministerstvem vnitra. Podle ní, pokud bude budova ve standardním stavu, tak si ji ministerstvo převezme," uvedl Kulhánek.

Budova školy v Komenského ulici v Sokolově byla dříve sídlem odborného učiliště a střední školy a patří Karlovarskému kraji. Od roku 2018 zde působí Střední policejní škola MV v Praze, sekce Sokolov. Kraj usiluje o to, aby budova přešla do vlastnictví ministerstva, a to pak převzalo i náklady na její provoz a údržbu.

Objekt školy byl ale zanedbaný a kromě jiného do něj zatékala spodní voda. Už v loňském roce proto kraj vyčlenil peníze na rekonstrukci, která v několika fázích zabrala zhruba rok. Podle Kulhánka bude nyní prostor pro jednání s ministerstvem vnitra o převzetí školy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Střední policejní škola MV

Štítky ČR, správa, školy, stavby, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj dokončí opravu policejní školy, pak ji předá ministerstvu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.