Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Karlovy Vary zateplí letos jednu z budov Základní školy Truhlářská

Karlovy Vary letos zateplí školu v Truhlářské ulici. Práce chce město směřovat hlavně do prázdninových měsíců. Náklady na opravu by měly být 12,37 milionu korun bez DPH, což je výrazně méně než předpokládal projekt, řekl primátorčin náměstek Petr Bursík (ODS).

Podle projektu mělo zateplení školy přijít na zhruba 18 milionů korun. Kvůli poměrně vysokému rozdílu mezi odhadovanou a nabídkovou cenou město nechalo nabídku prověřit, ale neshledalo nedostatky.

„Jedná se o zateplení a výměnu oken na objektu ve Školní ulici Základní školy Truhlářská. Je to zakázka, která byla v předpokladu za 18 milionů korun a my ji vysoutěžili za necelých 13 milionů korun. Takže doufám, že firma udělá kvalitně svou práci,“ uvedl Bursík.

Město podle něj naplánovalo práce tak, aby co nejméně omezily provoz školy. „Takže začínáme začátkem června a končíme koncem října. A hlavní část, výměna oken, by měla proběhnout v průběhu letních prázdnin,“ doplnil Bursík.

Karlovy Vary v posledních letech investovaly do zateplení svých základních škol desítky milionů. Zateplení v plném rozsahu není možné jen u základní školy Dukelských hrdinů, která leží v památkové zóně lázeňského města.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Česká školní inspekce

Štítky ČR, správa, školy, stavby, ekologie, Karlovy Vary, základní škola, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary zateplí letos jednu z budov Základní školy Truhlářská  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.