Počasí dnes10 °C, zítra9 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Stavba nové knihovny v Chodově za 40 milionů korun pokračuje podle plánu

V Chodově na Sokolovsku pokračuje stavba knihovny. Z objektu bývalé výrobny knedlíků, který je už nějaký čas nevyužívaný, chce město vybudovat moderní knihovnu se společenským sálem a kavárnou. Práce přibližně za 40 milionů korun jdou podle harmonogramu, řekl chodovský starosta Patrik Pizinger (Místní).

Přestavba objektu bývalé knedlíkárny a ještě dříve mateřské školy začala letos v polovině srpna demoličními pracemi, které nyní stavební firma dokončuje. "Bylo potřeba z toho skeletu vybourat všechny konstrukce, které se nepoužijí. Takže zůstala budova oholená na základní nosný skelet, který se bude teď dozdívat. V tuto chvíli se ještě v dolní části připravuje sál pro knihovnu," řekl Patrik Pizinger.

Radnice požádala na přestavbu nevyužívané budovy v centru města o státní dotaci z programu na regeneraci brownfieldů. Dotace na novou knihovnu pokryje až polovinu nákladů, tedy zhruba 20 milionů korun. Čtenářům by mohla sloužit již na podzim příštího roku.

Po dokončení stavby je v plánu na knihovně vybudovat zelenou střechu zhruba za deset milionů korun. V dalších letech počítá vedení města ještě s úpravami celého areálu. Kolem knihovny by měl vzniknout park.

Současný objekt knihovny ve Staroměstské ulici si třináctitisícový Chodov ponechá ve svém vlastnictví. Nyní pro něj hledá nové využití.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Kořinek

Štítky knihovna, stavba knihovny, Chodov, Patrik Pizinger, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba nové knihovny v Chodově za 40 milionů korun pokračuje podle plánu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.