Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Domácí turisté nás nespasí, říká ředitel karlovarského infocentra Josef Dlohoš

Stěžejní je podle ředitele co nejrychleji uvolnit restrikce, možnost otevřít hotely a hlavně hranice. Pobyty domácích turistů prý mohou být dobrou a potřebnou pomocí. I proto se budou aktivity infocentra ubírat i tímto směrem a nabídky se zaměří třeba i na rodiny s dětmi.

„Momentálně probíhá příprava kampaní, které bychom chtěli od května spouštět. Čekáme však na oznámení uvolnění restrikcí, tak aby bylo jasné, kdy se znovu otevřou hotely a v návaznosti na to hranice. Pro cestovní ruch v Karlových Varech jsou tyto dva body opravdu stěžejní,“ říká karlovarského ředitel infocentra Josef Dlohoš.

Ten připouští, že se v těchto chvílích začínají aktivity soustředit na domácí cestovní ruch. „Nicméně už nyní víme, že nás nespasí. Může být však velmi dobrou a potřebnou pomocí, takže budeme dělat vše proto, aby se letos sezona v Karlových Varech odehrála především s českými turisty, návštěvníky a hosty. Některé prvky budou zaměřené i na rodiny s dětmi, tak aby mohli v Karlových Varech strávit rodinnou dovolenou,“ pokračuje dále ředitel.

V návaznosti na oživení trhu chce infocentrum spolupracovat s hoteliéry a pokusit se sdružit jejich speciální nabídky do jedné prezentace. Připraveno je radikální zlevnění návštěvnické regionální karty na opravdu symbolické ceny. Od června do konce srpna tak budou moci turisté, kteří si tuto kartu zakoupí, navštívit více než 70 turisticky atraktivních míst za skvělých podmínek.

„Je to jedna z cest, kterou se momentálně budeme ubírat, ukázat Karlovy Vary jako atraktivní místo, kde je mnohé co navštívit, vidět a zažít. Co se týká podpory letošní sezony, budeme se snažit pro celé léto zajistit hrané prohlídky města. Určitě nevynecháme letošní ročník atraktivního festivalu VARY°ZÁŘÍ a budeme se soustředit na propagaci města jako čistého, zdravého prostředí s jedinečnými ionizačními zónami, unikátními přírodními zdroji a jako ideální místo pro aktivní odpočinek,“ dodal Josef Dlohoš.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky cestovní ruch, turisté, hotely, infocentrum, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domácí turisté nás nespasí, říká ředitel karlovarského infocentra Josef Dlohoš  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.