Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Pondělí 23. září 2024  |  Svátek má Berta
Bez reklam

Karlovy Vary chtějí přestavět knihovnu na Růžovém vrchu na komunitní centrum

Karlovy Vary chystají modernizaci a přestavbu knihovny na Růžovém vrchu. Záměr počítá s tím, že by zde mělo vzniknout celé komunitní centrum, které kromě běžné knihovny nabídne i prostory pro spolky, kulturní akce a podobně. Město by chtělo na rekonstrukci získat dotaci.

„Nyní zadáme projektovou dokumentaci ateliéru, který dělal také studii za zhruba dva miliony korun bez DPH, a očekáváme, že do poloviny příštího roku bychom projektovou dokumentaci měli mít hotovou ke stavebnímu povolení. Následně bychom rádi začali tendrovat dodavatele. Knihovna zůstane knihovnou, ale bude tam i společenská místnost a další prostory, takže takové komunitní centrum sídliště Růžový vrch," uvedl náměstek primátorky Karlových Varů Lubomír Kovář (ANO).

Celkové náklady na přestavbu vyplynou až z projektové dokumentace, nicméně odhady jsou okolo 25 milionů korun. Město by na stavbu mohlo získat peníze z dotačního programu integrovaných investic ITI Karlovy Vary.

Městská knihovna Karlovy Vary včetně poboček na sídlištích přešla nedávno pod správu Infocentra Karlovy Vary. Podle Kováře by se úprav mohly dočkat i další pobočky, například ta v ulici I. P. Pavlova. Sídlí v historické budově v lázeňské zóně a přesto, že je dopravně hůře dostupná, má podle Kováře vysokou návštěvnost. Při přípravách rekonstrukce ale musí město spolupracovat s památkáři.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením Městské knihovny Karlovy Vary

Štítky správa, literatura, stavby, knihovny, Karlovy Vary, evropské fondy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary chtějí přestavět knihovnu na Růžovém vrchu na komunitní centrum  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.