Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

U sokolovského golfu vzniká nový hotel, bude součástí SUAS Hotels

U sokolovského golfového hřiště roste nový hotel, který staví SUAS Group. Budoucí hotel Marschall bude další součástí rozvíjející se skupiny SUAS Hotels. Je to jedna z cest, kterou se Sokolovská uhelná s ohledem na konec těžby a zpracování uhlí chce ubírat. V současné době už SUAS Hotels provozuje dva hotely v Karlových Varech a má i další záměry.

Budování hotelu Marschall u sokolovského golfu je nyní ve fázi dokončování hrubé stavby. Hotový by měl být hotel s 36 dvojlůžkovými pokoji v létě příštího roku, kdy golf v Sokolově oslaví 20 let od vzniku. Jak řekla řekla členka představenstva Golf Sokolov a. s. Barbora Štěpánková, zapadne do koncepce služeb, které chce SUAS Hotels poskytovat. V Karlových Varech spadá pod skupinu hotel Romania a Windsor Spa Hotel v Lázních III. „Tím, že Lázně III. a Romania působí ve Varech a jsou spíš zaměřeny na lázeňství, tak my jsme zase jako doplněk spíš sportovní, samozřejmě i navázáním tady na koupaliště a zázemí na koupališti," uvedla Štěpánková.

„A vlastně i kooperace mezi námi už probíhá vlastně teď. Když někdo chce od nás nabídku ubytování, tak ho odkazujeme do Varů anebo na koupaliště, protože nám sem dojíždí i spousta lidí v karavanech," doplnila Štěpánková. Na sokolovském koupališti Michal SUAS Group nedávno dokončila první čtyři domky pro rekreační ubytování, na koupališti je i zázemí pro karavany.

Hotel Marschall má ale být na vyšší úrovni. Nabídne vybavené pokoje i apartmány s wellness službami, využije přitom sousední restauraci Marschall, která patří ke golfovému hřišti. Vzhledem k tomu, že v Sokolově je jen jeden hotel s kapacitou pro například zájezdový autobus, doplní i regionální nabídku hotelových služeb. Orientovat se kromě hostů golfu chce i na klienty z obchodní sféry nebo třeba i firemní akce, konference, svatby a podobně. Pro ně zatím ubytování chybělo.

Investice SUAS Group, sesterské společnosti Sokolovské uhelné, do ubytování a rekreace je součástí strategie diverzifikace činností, které uhelná společnost může rozvíjet. Kromě dvou hotelů v Karlových Varech, ubytování a zázemí na sokolovském koupališti Michal, je SUAS Group i partnerem v projektu rekonstrukce a obnovení hotelu Klínovec. Ten má být jedním ze strategických projektů v dotačním programu Spravedlivá transformace. Jestli se záměr podaří uskutečnit, ale bude záležet i na tom, zda by provozování hotelu na vrcholu nejvyšší hory Krušných hor bylo ekonomicky udržitelné.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením SUAS Group

Štítky ČR, hotely, stavby, rekreace, Sokolovská uhelná, Sokolov, AUDIO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U sokolovského golfu vzniká nový hotel, bude součástí SUAS Hotels  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.