Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Policie kvůli podezření z manipulace s veřejnými zakázkami zasahovala i na karlovarském magistrátu

Policie při zásahu kvůli podezření na manipulaci v zadávání veřejných zakázek zadržela přes deset lidí. Policisté dnes zasahují nejen v Ústeckém, ale také Moravskoslezském, Středočeském kraji a Karlovarském kraji. Jsou mimo jiné na karlovarském magistrátu.

Policisté jsou i na magistrátu v Karlových Varech, uvedl server Deník.cz, podle kterého se mají zajímat o technický odbor. „Můžu potvrdit, že od rána zasahují policisté i na karlovarském magistrátu. Vyšetřovatelé si vyžádali naši součinnost. Nikoho ale nezadrželi a všechny agendy fungují v normálním režimu, pro veřejnost to s sebou nenese žádná omezení," řekl mluvčí karlovarského úřadu Jan Kopál.

Vedoucí technického odboru Eva Pavlasová Deníku potvrdila, že policie se zajímá o její kancelář a o kancelář radního Petra Bursíka (ODS). Ten měl serveru v SMS zprávě napsat, že „nemá co komentovat, protože je mimo Karlovy Vary"

Radní Bursík je jedním ze 12 obviněných v korupční kauze kolem manipulace veřejných zakázek státní agentury CzechTourism. Za přidělení více než půlmilionové dotacepro spolek City Triathlon Karlovy Vary měl v roce 2017 dostat úplatek 100 tisíc korun.

Policie kvůli možné manipulaci s tendry zadržela i primátora Chomutova

Chomutovský primátor Hrabáč vede i kandidátku hnutí pro podzimní krajské volby v Ústeckém kraji. Předseda ANO a expremiér Andrej Babiš sdělil, že pokud bude mezi obviněnými, protože se ve funkci měl dopustit něčeho protizákonného, hnutí ANO se s tím vypořádá okamžitě a rázně. Hrabáčovo vyjádření ČTK shání, má vypnutý telefon.

Dnešní zásah se podle náměstkyně krajské státní zástupkyně Kateřiny Doušové týká ještě daňové trestné činnosti a podezření z korupce. Doušová řekla, že zatím nepadlo žádné obvinění.

Chomutovský opoziční zastupitel Jaroslav Komínek (KSČM) řekl, že podle jeho informací „primátor je na nějakém vysvětlení". Policie v Chomutově zasahuje na magistrátu. Náměstek primátora Milan Petrilák (ANO) uvedl, že se o tom dozvěděl při příchodu na radnici. „Přijel jsem před radnici a řekli mi, že do práce nemusím chodit," řekl. Dodal, že policie na magistrátu bude zřejmě celý den. Také podle Doušové se zásah zřejmě protáhne na celý den. Další informace proto poskytne ve středu. „Probíhají domovní prohlídky," uvedla.

Na vchodech do chomutovské radnice jsou pásky, jedno policejní auto stojí také před domem primátora. Hejtman Jan Schiller (ANO) řekl, že kancelář Hrabáče coby krajského radního je zapečetěná. „Je zapečetěná kancelář pana Hrabáče, asi jí budou s největší pravděpodobností prohledávat," uvedl. Kolem radnice v Chomutově je několik policejních aut. Jedno stojí přímo před vchodem. Policisté jsou kolem budovy a zřejmě také uvnitř. Před domem zadrženého primátora Chomutova Marka Hrabáče (ANO) byl dnes dopoledne klid.

V Ústeckém kraji se obdobná kauza podezření na manipulování zakázek týká společnosti Krajská zdravotní (KZ), zřizovatele sedmi nemocnic v regionu. Policie již dříve obvinila mimo jiné bývalého ředitele KZ Petra Malého.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky krimi, korupce, kauza, policie, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie kvůli podezření z manipulace s veřejnými zakázkami zasahovala i na karlovarském magistrátu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.