Počasí dnes19 °C, zítra16 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

V Karlovarském kraji nedoporučují hygienici některá koupaliště ke koupání

Voda v některých přírodních koupalištích v Karlovarském kraji není podle měření hygieniků vhodná ke koupání pro citlivější jedince. Plyne to z výsledků odběrů Krajské hygienické stanice ve vodních nádržích na Chebsku.

Krajští hygienici odebírali tento týden vzorky vody na dvou místech na přehradě Jesenice na Chebsku. V kempu Václav i v kempu Rybářská bašta byla voda na stupni dva z pětistupňové škály, tedy s mírně zhoršenými vlastnostmi. Stupeň tři a zhoršenou kvalitu vody, která tudíž není ke koupání doporučena, tento týden hygienici naměřili v kempu Podhoří na přehradě Skalka v Chebu.

Minulý týden hygienici odebírali vzorky vody na třech místech na koupališti Rolava v Karlových Varech, u mola a u pláže se kvalita vody vrátila z druhého stupně, který byl před třemi týdny, zpátky na nejlepší jedničku. V brouzdališti byla kvalita vody též o stupeň lepší než před třemi týdny a byla na druhém stupni z pětistupňové škály.

Na stupni jedna, tedy čistá a vhodná ke koupání, byla voda podle měření i v přehradě Tatrovice na Sokolovsku a v koupalištích Boden a na Rádě u Habartova na Sokolovsku. Dvojku, tedy vodu vhodnou ke koupání s mírně zhoršenými vlastnostmi, přisoudili hygienici chodovské Bílé vodě, přírodnímu koupališti u Chodova na Sokolovsku. Po mimořádném odběru v přírodním koupališti v Toužimi na Karlovarsku označili hygienici tamější vodu stupněm tři, což znamená voda se zhoršenou jakostí.

U Velkého rybníku u Hroznětína bývá vyhlášen zákaz koupání každoročně zhruba v polovině července a ani letos tomu nebylo jinak, jelikož tam byla už minulý týden kvalita vody na stupni pět.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji nedoporučují hygienici některá koupaliště ke koupání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.