Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Herec Geoffrey Rush navštívil během filmového festivalu sklárnu Moser, křišťál zaujal i Mortensena

Jeden z významných hostů letošního filmového festivalu v Karlových Varech, australský herec Geoffrey Rush, během svého pobytu navštívil sklárnu Moser. Se svou ženou si prohlédl celou výrobu, od sklárny dostal na památku dárek. S výrobky sklárny Moser odjel i americký herec a režisér Viggo Mortensen, který navštívil prodejní galerii v hotelu Pupp. Sklárna o tom dnes informovala v tiskové zprávě. Obě filmové hvězdy jsou držiteli Křišťálového glóbu, který se vyrábí v karlovarské sklárně Moser. Mortensen ji získal letos, Rush před dvěma lety.

Oscarový herec Geoffrey Rush zavítal do sklárny, aby na vlastní oči viděl, jak karlovarský křišťál vzniká. Společně s manželkou Jane prošli celou výrobu, včetně huti a rytecké dílny. "Paní Jane si dokonce za pomoci moserovských sklářů zkusila nabrat z pece žhavou sklovinu a píšťalou vyfouknout vlastní výrobek. Geoffrey Rush dostal jako dárek sklenku na whisky zdobenou rytinou," uvedla mluvčí sklárny Barbora Vondalová.

Herec Viggo Mortensen navštívil prodejní galerii Moser v Grandhotelu Pupp. "Velmi ho zde zaujala váza Hruška, kterou dostal na památku jako dárek. Ručně vyráběný křišťál herce okouzlil natolik, že si k ní zakoupil ještě vázy Purity a Eternity. Ty patří k historickému dědictví Moseru, vyrábějí se již více než sto let," uvedla Vondalová.

Při Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech navštívila v minulosti prodejní galerii Moser či přímo sklárnu řada zahraničních hvězd – například Claudia Cardinalová, Gina Lollobrigida, Ornella Mutiová, Gérard Depardieu nebo Whoopi Goldbergová,

Producent exkluzivních sklářských výrobků z bezolovnatého křišťálu v Karlových Varech funguje 167 let. Moser je členem francouzské asociace Comité Colbert, která si klade za cíl udržet a rozvíjet tradiční rukodělnou produkci luxusních výrobků. Klíčovým momentem pro sklárnu bylo nedávné zapsání sklářské ruční výroby na seznam nemateriálního kulturního dědictví lidstva UNESCO. Úspěch měla sklárna na předávání cen Czech Grand Design za loňský rok, za svou kolekci Duše lesa získala titul Výrobce roku a její umělecký ředitel Jan Plecháč ocenění Designér roku. Zároveň se stal absolutním vítězem.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Moser Glassworks

Štítky Herec Geoffrey Rush, sklárna Moser, Moser, filmový festival, Viggo Mortensen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Herec Geoffrey Rush navštívil během filmového festivalu sklárnu Moser, křišťál zaujal i Mortensena  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.