Počasí dnes13 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Karlovarské krematorium bude přes prázdniny mimo provoz, musí se opravit pec

Kremační pec v karlovarském krematoriu bude téměř celé prázdniny mimo provoz, neboť je třeba ji opravit. Pec dosáhla svých provozních limitů, je v provozu pět let, od června roku 2019, a za tu dobu se v ní uskutečnilo 12 932 pohřbů žehem. Oprava prodlouží životnost pece o další zhruba tři roky nebo 10 000 žehů.

Oprava bude stát 4,8 milionu korun, přičemž Karlovarský kraj poskytnul městu dotaci ve výši 1,3 milionu korun jako kompenzaci za zvýšené využívání krematoria v době pandemie covidu-19, která způsobila rychlejší spotřebování kapacity kremační pece.

Kremační pec bude mimo provoz od 1. července do 25. srpna. Během této doby bude podle provozovatele krematoria stále možné pořádat v prostorách krematoria smuteční obřady, ostatky zesnulých se budou převážet k žehu do krematoria Vysočanské zahrady v Hrušovanech na Chomutovsku a popel bude pozůstalým předán opět v Karlových Varech.

Město Karlovy Vary připravuje i zlepšení vzhledu budovy a areálu krematoria. Kancelář architektury města nechává zpracovat koncept studie rekonstrukce a úpravy obřadní síně v Karlových Varech – Rybářích a jejího přímého okolí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krematorium, kremační pec, oprava kremační pece, pohřeb žehem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarské krematorium bude přes prázdniny mimo provoz, musí se opravit pec  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.