Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Sobota 22. června 2024  |  Svátek má Pavla
Bez reklam

Ubytování na festival v hotelích v Karlových Varech ubývá, přespat se dá ale i levně

Poslední šanci mají zájemci o ubytování na první část letošního Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Ceny hotelů tradičně v tomto období stoupají a řada z nich už má téměř plno. Stále ale existují i levné varianty ubytování pro takzvané baťůžkáře, hostel nebo stanové městečko. Ceny tam jsou několikrát nižší než v hotelech. Ubytování nabízejí na internetu i soukromí vlastníci bytů v lázeňském městě.

Například v Grandhotelu Ambassador se dal ještě v neděli večer koupit pokoj pro dva lidi na noc z pátku na sobotu bezmála za 9500 korun. Jsou ale i hotely v centru lázeňské zóny, kde si zájemci mohou pořídit pokoj pro dvě osoby na noc v tomto termínu za 12.000 nebo téměř 15.000 korun. Naproti tomu se dá sehnat ještě ubytování v penzionech nebo kempech v chatkách pro dvě osoby už od 1000 korun, ale s kompromisy, jako je třeba nocleh ve společném pokoji nebo za trochu více peněz samostatný pokoj, ale se společnou koupelnou.

Zatímco dříve fungovaly v centru Karlových Varů dva hostely, letos festival na svých webových stránkách nabízí oficiálně jen jeden, v základní škole Dukelských hrdinů v Moskevské ulici vedle magistrátu. Nabízí ubytování na podlaze v tělocvičně nebo ve třídách za 300 korun na osobu za noc. Na nádvoří ve stanovém městečku nebo v autě lze přespat za 200 korun za osobu a noc. Je k tomu ale nutné připočítat poplatky za stan, který je 50 korun za noc, nebo třeba úschovnu zavazadel za 40 korun za noc nebo parkoviště pro ubytované za 100 korun na den.

Tradičně bude fungovat i stanové městečko v areálu koupaliště Rolava. I v něm ubytování mírně zdražilo. Noc pro osobu ve vlastním stanu bude stát letos 180 korun, loni to bylo 175. V tom je ale už i ubytovací poplatek. Zdravotně postižení mají cenu sníženou na 160 korun, což se týká i jejich doprovodu. Na Rolavě fungují i další služby, jako je úschovna větších zavazadel, nabíjení mobilů nebo skříňka pro menší zavazadla. V posledních letech ale zájem o stanové městečko klesá. I mladí lidé raději vyhledávají třeba ubytování v penzionech nebo hotelech v okolí města nebo ubytování prostřednictvím internetových služeb jako Airbnb a podobně. Ceny jsou zhruba srovnatelné s hotely, ale výhodou je komfort celého bytu a také to, že v bytě může přespat více lidí, než je v něm postelí.

Stanové městečko na Rolavě vloni využilo zhruba 1500 návštěvníků festivalu. Bylo to více než v roce 2022, stovky fanoušků filmu se také ubytovaly ve dvou hostelech ve městě. Loňského ročníku festivalu se zúčastnilo 10.989 akreditovaných návštěvníků, z toho 9085 s festival pasy, 432 filmových tvůrců, 942 akreditovaných filmových profesionálů a 537 novinářů. Festival nabídl 445 filmových představení a bylo prodáno 123.517 vstupenek.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Karlovy Vary

Štítky ČR, film, hotely, festival, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ubytování na festival v hotelích v Karlových Varech ubývá, přespat se dá ale i levně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.