Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sklárna Moser dočasně uzavře výrobu, místo toho pomůže nemocnici

Sklárna Moser v Karlových Varech dočasně uzavře výrobu. Výrobce luxusního skla ji přeruší do konce dubna. Důvodem je nižší poptávka i ochrana zaměstnanců před nákazou koronavirem. I přesto ale Moser pomůže darem ochranných pomůcek Karlovarské krajské nemocnici, informoval mediální zástupce Moser Tomáš Hečko.

"Musíme bohužel dočasně uzavřít sklárnu. Vede nás k tomu pokles obchodní poptávky, ale také to, že při ruční výrobě křišťálu v tuto chvíli není možné ochránit zdraví sklářů. Zdraví a bezpečnost našich zaměstnanců jsou pro nás prioritou," uvedla Kateřina Zapletalová, spolumajitelka sklárny Moser.

Aby se sklárna mohla okamžitě vrátit k výrobě, udržuje v chodu technologie, například pece. Beze změny funguje také zákaznický servis. "Zaměstnanci jsou doma z důvodu překážky v práci. Týká se to všech zaměstnanců firmy s výjimkou pozic zajišťujících chod technologií, zákaznický servis a bezpečnost sklárny. Požádali jsme o pomoc v rámci vládního programu Antivirus," uvedl Tomáš Hečko.

Sklárna, která ještě v roce 2018 zaměstnávala 315 lidí, už před koncem března kvůli dopadům koronavirové krize na světový i domácí obchod propustila 50 zaměstnanců.

Zatímco ochrana před koronavirem zavřela sklárnu, zdravotníkům Karlovarské krajské nemocnice Moser poskytl 1200 respirátorů třídy FFP2, 800 roušek třídy FFP1 a 100 litrů dezinfekčního roztoku. Jde o první krok podpory, ve které bude MOSER v dalších dnech pokračovat. Na cestě je již dalších 4000 respirátorů a 50 litrů dezinfekce. "Chceme pomoci zdravotníkům v Karlovarské krajské nemocnici, kteří jsou v této těžké době v boji proti koronaviru v první linii. Proto pomáháme se zajištěním zdravotnického materiálu, který dnes tolik chybí. Budeme v tom pokračovat, dokud bude třeba," dodala Zapletalová.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, sklo, koronavirus, zaměstnanost, firmy, Moser, sklárna, výroba, Karlovarská krajská nemocnice, COVID-19, Karlovy Vary, koronavirová krize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sklárna Moser dočasně uzavře výrobu, místo toho pomůže nemocnici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.