Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Stav Sokolské ulice v Karlových Varech je neudržitelný. Město ji opraví

Už v letošním roce se chystá město Karlovy Vary opravit Sokolskou ulici. Její stav už je podle vedení města neudržitelný a není možné opravy dále odkládat. Kromě samotné rekonstrukce tady vzniknou také nová parkovací místa. Náklady budou kolem 7 milionů korun.

„Je to rekonstrukce celé komunikace, která vede od silnice I/20 dolů směrem k řece. Je to komplexní rekonstrukce, silnice bude zjednosměrněna a náklady budou asi 7,4 milionu korun. Jde hlavně o její stav, který je už dlouhodobě neudržitelný a opravy se dlouho odkládaly. Mluvím o tom už tři roky, že rekonstrukci musíme udělat, takže teď se k tomu dostaneme," uvedl karlovarský radní Petr Bursík (ODS).

Podle něj nepůjde pouze o opravu povrchu, ale stavaři půjdou i do hloubky, vybagruje se tak i podloží, opraví inženýrské sítě, položí nový povrch a vybudují parkovací místa.

Se začátkem jarní stavební sezony se rozběhly práce hned na několika rekonstrukcích komunikací v Karlových Varech. Pokračují práce v ulici U Spořitelny, brzy se zahájí rekonstrukce vnitrobloku za Moskevskou ulicí a chystají se i další drobnější opravy silnic a mostů.

Do oprav silnic a mostů půjde letos opět velká část z kapitálových výdajů města, které mají být podle rozpočtu přes 430 milionů korun. Jsou nejvyšší za posledních šest let. Měly by se dělat například Lázeňský most za 45 milionů korun, rekonstrukce několika ulic, projektová příprava rekonstrukce Chebského mostu za 23 milionů korun nebo parkovací domy v Polské ulici a u galerie.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MM Karlovy Vary, ilustrační foto

Štítky ČR, správa, silnice, stavby, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stav Sokolské ulice v Karlových Varech je neudržitelný. Město ji opraví  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.