Počasí dnes22 °C, zítra28 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Policie odložila prošetřování zakázky karlovarského hotelu Thermal, neodhalila porušení předpisů

Policie odložila případ zakázky státního hotelu Thermal v Karlových Varech na provozování bazénového a saunového centra. Kriminalisté prověřovali, za jakých okolností firma Thermal-F, která hotel spravuje, uzavřela nájemní smlouvu se společností Saunia.

Policisté měli podezření na porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže. Informaci v sobotu přinesl server Novinky.cz. „Nebyly zjištěny skutečnosti, na základě kterých by mohl policejní orgán zahájit trestní stíhání,“ cituje web dozorujícího státního zástupce Šimona Böhma.

Společnost Thermal-F se v roce 2019 dohodla se Saunií, že bude provozovat bazén a saunu 15 let za celkovou částku 180 milionů korun. Výběr nájemce nebyl podle policie proveden v žádném z režimů výběrových řízení podle zákona o zadávání veřejných zakázek. „Dospěli jsme ale k závěru, že společnost Thermal-F tuto povinnost neměla, neboť nemá status veřejného zadavatele. Jde o běžnou obchodní firmu, jen s tím rozdílem, že ji řídí stát zastoupený ministerstvem financí,“ řekl serveru obeznámený zdroj.

Jediným akcionářem Thermal-F je ministerstvo financí. V době uzavření smlouvy se Saunií byla v čele ministerstva Alena Schillerová (ANO). V rámci prověřování povolil soud loni v červnu prohlídku ve společnosti Thermal-F, neboť policii neposkytla kompletní dokumentaci. Firma si na to stěžovala u Ústavního soudu. Podle ústavních soudců ale obsahoval příkaz k prohlídce všechny zákonné náležitosti i dostatečné odůvodnění.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, kriminalita, hotely, Thermal - F, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie odložila prošetřování zakázky karlovarského hotelu Thermal, neodhalila porušení předpisů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.