Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

V srpnu na silnicích v Karlovarském kraji zemřeli dva lidé

V srpnu zemřeli při dopravních nehodách na silnicích v Karlovarském kraji dva lidé, o jednoho více než ve stejném období loni. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly 12 životů. Během prázdninových měsíců na silnicích v kraji zemřeli zatím dva lidé, do prázdnin se ale započítává i nadcházející víkend. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a informací.

Tragická nehoda se stala 11. srpna na průtahu Karlovými Vary, kde se srazil nákladní automobil s motorkou. Řidič motocyklu na místě zemřel. Další oběť měla nehoda 16. srpna v Sokolově, kdy řidička autobusu srazila chodce, který nehodu nepřežil. Nehoda se stala na bývalém autobusovém nádraží, který nyní slouží k parkování autobusů.

Celkem se během srpna stalo 160 nehod, což je o 22 méně než loni. Při nehodách byli čtyři lidé těžce zraněni, 30 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 7,99 milionu korun, což je pod ročním průměrem.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo v pátek 4. srpna, celkem 12.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky Policie, Statistiky, Doprava, Nehody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V srpnu na silnicích v Karlovarském kraji zemřeli dva lidé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.