Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Sokolov dá na modernizaci svých škol navíc 50 milionů korun

Město Sokolov dá letos a v příštím roce nad rámec běžných výdajů 50 milionů korun na opravy a modernizaci svých škol. O další peníze chce žádat z dotačních titulů. Cílem je tak nejen zlepšit zázemí pro žáky, ale i pro učitele, a zvýšit tak i šanci na přilákání nových pedagogů.

„Město Sokolov dává každoročně do škol a školek okolo 25 milionů korun. To je částka, která je využívána na drobnější i větší opravy. Ten letošní a příští rok - protože to chceme rozdělit - je výjimečný tím, že chceme věnovat navíc 50 milionů korun. To znamená nad rámec těch 25 milionů korun," uvedl místostarosta Sokolova Jan Picka (nez.).

Kromě toho by město chtělo získat další peníze pro školy z dotačních programů Evropské unie, ať už z programu IROP nebo z Fondu Spravedlivá transformace. Dotace na vybavení odborných učeben nebo posílení konektivity škol by mohly přinést další miliony až desítky milionů korun.

Mezi prvními školami, kam peníze navíc míří, je Základní škola v ulici Pionýrů. Město by chtělo hlavně zkulturnit zahradu u školy, která je rozsáhlá, ale málo využívaná. Kromě toho se začalo pracovat na výmalbě pavilonů, pokládce nového linolea nebo výměně elektroinstalace.

Při zadávání prací na opravách škol město Sokolov prioritně oslovuje místní podnikatele a nabádá je, aby se sami přihlásili o dílčí zakázky, které s opravami škol budou souviset. Zatím se to podle Picky daří.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, školy, stavby, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov dá na modernizaci svých škol navíc 50 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.