Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Karlovarský kraj požádá stát o 944 milionů korun na sociální služby na příští rok

Karlovarský kraj požádá pro příští rok na sociální služby o 944 milionů korun ze státního rozpočtu. Je to zhruba o 100 milionů korun více, než kraj získal na letošní rok. Kraje ale pravidelně žádají stát o vyšší příspěvek, než nakonec od státu dostanou. Požadavky se totiž nakonec krátí, řekl krajský radní pro sociální věci Robert Pisár (STAN).

"Budeme žádat o 943,9 milionu korun, což je paradoxně o trochu méně, než jsme žádali loni. Tato naše žádost vychází z výpočtu, který provádí náš odbor sociálních věcí, a do těch výpočtů se promítají i výnosy z jiných zdrojů, například z úhrad od klientů nebo z příspěvků na péči. A to se pak promítá i do celkové částky, o kterou žádáme ministerstvo sociálních věcí," uvedl Pisár.

V loňském roce kraj žádal o 1,3 miliardy korun a získal nakonec 840 milionů korun. Přerozdělení peněz na sociální služby mezi kraje vychází ze stanoveného podílu pro jednotlivé kraje. Karlovarský kraj z celkových peněz, která stát na sociální služby krajům rozděluje, dostává 3,4 procenta.

Složení sociálních služeb, které v kraji působí, se podle Pisára každým rokem mírně mění. V poslední době se například rozšiřují sociální rehabilitace v pobytové formě nebo sociální rehabilitace v Chebu, kde Diecézní charita zaměstnává lidi většinou bez domova a postupně je vrací do normálního života. Tato služba letos získá státní podporu poprvé. Podle Pisára jde o službu, která by mohla být inspirací i pro jiné poskytovatele.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, správa, sociální, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj požádá stát o 944 milionů korun na sociální služby na příští rok  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.