Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Aš zvažuje koupi tří objektů, ve kterých by město vybudovalo byty

Město Aš zvažuje koupi tří domů v centru města, ve kterých by vybudovalo byty. Radní doporučili koupit objekt bývalého nočního klubu v ulici Na Vrchu a budovu pošty na Poštovním náměstí. Na návrhu odkoupení ubytovny v Moravské ulici se zatím neshodli. Záměr bude nyní schvalovat zastupitelstvo, řekl místostarosta Pavel Matala (nez.). Za všechny tři domy by město zaplatilo 38 milionů korun.

Radnice dostala původně nabídku na koupi dvou nemovitostí. Noční klub Mehtap nabídl soukromý vlastník za 6,5 milionu korun, ubytovnu za 15 milionů. Město chtělo koupí vyřešit problém se sociálně nepřizpůsobivými nájemníky, kteří v těchto domech bydlí. Podle vedení města jde o lidi, kteří se sem přistěhovali z ostatních měst v kraji. Objekty by se prodaly prázdné.

Poté se ale město dozvědělo, že Česká pošta prodává svou hlavní budovu na Poštovním náměstí. Objekt nabízí podle znaleckého posudku za 16,5 milionu korun. „Vzhledem ke stavu financí a k tomu, co nás příští rok po finanční stránce čeká, jsme se museli rozhodnout, zdali některý z těch objektů upřednostníme. Rada města se dohodla na tom, že dá doporučení zastupitelstvu k odkupu nočního klubu a pošty," řekl místostarosta. Pošta by v budově dál fungovala, část prostorů by si tam pronajímala. Objekt je podle vedení radnice v dobrém stavu.

Koupí objektů chce třináctitisícové město rozšířit svůj bytový fond. Pokud domy pořídí, bude muset investovat ještě do jejich přestavby. V majetku má v současnosti zhruba 300 bytů. Před nedávnem radnice nechala přestavět bývalou průmyslovou školu Gustava Geipela a ubytovnu v Nedbalově ulici, kde přibyly desítky bytů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Aš

Štítky ČR, správa, reality, byty,

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aš zvažuje koupi tří objektů, ve kterých by město vybudovalo byty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.