Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Klub českých turistů získá dotaci ve výši 400 000 korun na obnovu značení v Karlovarském kraji

Karlovarský kraj dlouhodobě podporuje aktivity Klubu českých turistů, který se stará o značení všech cyklistických tras na území regionu. I letos krajští radní schválili individuální dotaci ve výši 400 000 korun. Kromě cyklotras projde revizí také informační systém lyžařských tras.

„Jízda na kole je jedním z nejoblíbenějších způsobů, jak trávit volný čas i aktivní dovolenou, proto každoročně poskytujeme příspěvek na kvalitní označení cyklostezek. Jejich síť je na území kraje skutečně hustá a nabízí různě stupně obtížnosti, což, věřím, povede k úspěšné nadcházející sezoně a přivítáme spoustu tuzemských i zahraničních cykloturistů,“ uvedl uvolněný člen zastupitelstva Pavel Čekan.

Klub plánuje větší část dotace, konkrétně 300 000 korun, využít na obnovu značení cyklotras ve značkařských obvodech Cheb, Karlovy Vary a Sokolov v celkové délce 2 240 kilometrů. Zároveň dojde na vyznačení nové trasy Prameny–Toužim, která je součástí Cyklotrasy 2029, nebo prodloužení trasy z Březové do Sokolova na páteřní Cyklostezce Ohře. Kromě toho klub provede také kontrolu, následné opravy a údržbu směrovníků lyžařských tras. Z částky 100 000 korun se uhradí potřebný materiál i náklady na činnost v terénu. Poskytnutí dotace musí ještě schválit krajské zastupitelstvo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky turistické značení, turistický ruch, Klub českých turistů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klub českých turistů získá dotaci ve výši 400 000 korun na obnovu značení v Karlovarském kraji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.