Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Je čas, začít si umět pomáhat, říká dobrovolník a podnikatel Josef Zickler

Na Sokolovsku byla založena dobrovolnická služba Máma. Je určena samoživitelkám a lidem s oslabenou imunitou. Zakladatel Josef Zickler se rozhodl rozvážet i roušky do obchodů, čerpacích stanic a úřadů.

Ihned po vyhlášení nouzového stavu a omezení pohybu osob v České republice založil dovozovou službu Máma, kterou chce pomáhat hlavně matkám samoživitelkám. Josef Zickler ze Sokolova zdarma rozváží nákupy na Sokolovsku a nyní se rozhodl rozdávat i roušky.

„Co se týká dovozu léků a potravin samoživitelkám a dalším lidem, tak se jedná o základní potraviny. V žádném případě nejde o službu pro něčí pohodlnost, ale pro nezbytnou pomoc, která pomůže překlenout krizový okamžik,“ vysvětluje zakladatel a dobrovolník Josef Zickler.

Poukazuje hlavně na to, že se pomoc od měst a obcí dostává seniorům, ale na samoživitelky a například ani lidi v karanténě se moc nemyslí. „Tato služba měla být původně jen pro matky samoživitelky, začali se nám ale ozývat i různě nemocní občané, např. onkologicky nebo s jinak oslabenou imunitou, proto jsem se rozhodl jim vyhovět,“ pokračuje dále dobrovolník.

K bezplatné službě Máma přidal včera i zajištění rozvozu roušek a respirátorů. „Mysleli jsme na pracovníky v obchodech, pokladní a jiné zaměstnance, obsluhy na benzínových stanicích a lidí pracujících na úřadě. Pokud by tito lidé onemocněli a nebude je mít kdo zastoupit, může nás tento stav ohrozit. Kromě lékařů a zdravotnického personálu jsou pokladní v supermarketech nebo obsluhy na benzínových stanicích též v první linii a nejvíce vystaveni možné nákaze. Po zjištění, že pro tyto pracovní pozice nejsou roušky ani respirátory, jsem se rozhodl je nakoupit a zafinancovat ze svého. Přivezl je a rozvezl po obchodech a dalších místech, kde jsou tyto profese nejvíce ohrožené,“ dodává Josef Zickler s tím, že vše co poskytuje dalším lidem je zdarma a bude v tom pokračovat i v dalších dnech.

V případě zájmu dalších dobrovolníků s chutí pomoci například při rozvozu je možné se hlásit na e-mail: ditmar193@seznam.cz

Kontakt na službu Máma je na lince 608 987 321. Celá služba je zdarma - platí se pouze objednané zboží.

Ohodnoť článek

Štítky koronavir, bezpečnost, Karlovarský kraj, karanténa, pomoc, dobrovolník, Josef Zickler, okres Sokolov, obchod, rouška, Česko, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je čas, začít si umět pomáhat, říká dobrovolník a podnikatel Josef Zickler  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.