Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Karlových Varech dnes zavřely knihovny, bazénové centrum zůstává otevřené

Město zároveň zrušilo akce ve svých zařízeních. Aktuální situaci můžete sledovat na webových stránkách karlovarského magistrátu. Do odvolání se ruší i pravidelné farmářské trhy a oblíbená nedělní burza.

Město Karlovy Vary přijalo nová opatření v souvislosti se zákazy a preventivními kroky proti možnému šíření koronaviru. Ode dneška budou až do odvolání uzavřeny všechny pobočky městské knihovny, KV Arena přerušila pravidelná rehabilitační cvičení seniorů s fyzioterapeutem, městská policie pozastavila vzdělávací cyklus Senior akademie.

Z preventivních důvodů bylo také zrušeno vítání občánků plánované na konec března. Neuskuteční se řada plánovaných akcí, například KV Arena zrušila veřejná bruslení, na duben naplánovaný koncert Michala Hrůzy se pravděpodobně uskuteční v náhradním termínu na podzim. Městská společnost KV City Centrum nebude až do odvolání pořádat farmářské trhy ani nedělní burzu.

„Některé naše kroky jdou nad rámec opatření vydaných ministerstvem zdravotnictví, ale mají své opodstatnění. Naším záměrem je podpořit prevenci. Například pobočky knihovny zavíráme zejména z důvodu obtížně realizovatelného úklidu a dezinfekce prostor, knih a dalšího materiálu a také s přihlédnutím k tomu, že klientelu tvoří zejména senioři,“ upřesňuje primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová.

Bazénové centrum KV Areny zůstává v provozu, pouze v některých časech, zejména v době tréninků sportovních klubů, může dočasně dojít k regulaci počtu návštěvníků. Aktuální stav a časy tréninků sportovců najdou zájemci na stránkách.

"Prozatím do 16. března zrušilo všechna představení Karlovarské městské divadlo. Další program divadla, Karlovarského symfonického orchestru i dalších městských organizací bude vycházet z vývoje situace a platnosti vydaných opatření," doplnila mluvčí magistrátu Helena Kyselá.

Magistrát města Karlovy Vary v tuto chvíli zajišťuje veškerou úřední agendu bez omezení. V okamžiku jakýchkoliv změn v souvislosti s vývojem aktuální situace budeme o případných úpravách provozu úřadu informovat.

Na webu magistrátu města byla vytvořena speciální záložka „Koronavirus info“, kde jsou dostupné aktualizované informace a doporučení související s chodem městských organizací, vydanými opatřeními, rušením akcí a další.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto kv aréna

Štítky knihovny, bazén, KV Arena, Karlovy Vary, koronavirus, magistrát, Michal Hrůza, Andrea Pfeffer Ferklová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlových Varech dnes zavřely knihovny, bazénové centrum zůstává otevřené  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.