Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V lyžařském areálu na Klínovci se v pátek začne lyžovat

Nejvýše položený lyžařský areál v Krušných horách na Klínovci zahájí o víkendu zimní sezonu. Pro lyžaře bude připravena sjezdovka Dámská, kterou se jako první podařilo zasněžit umělým sněhem. Loni otevřel skiareál dřív, už první víkend v prosinci. Díky příznivým podmínkám bude zasněžování pokračovat i na dalších sjezdovkách, řekla dnes mluvčí klínoveckého areálu Hana Hoffmannová.

Jeden z největších lyžařských areálů v Česku začal zasněžovat sjezdovky v polovině listopadu. „Lyžovat začínáme tento víkend. Připravili jsme zatím první sjezdovku Dámská o délce 1240 metrů a obsluhovat ji bude nejnovější bublinová lanovka s vyhřívanými sedačkami,“ řekla mluvčí. Dospělí budou lyžovat za zvýhodněných 590 korun na den, děti za 350 korun. Ve všední dny bude areál ještě uzavřený, standardní denní provoz je plánovaný od pátku 16. prosince.

Na letošní zimní sezonu Klínovec zdražil skipasy. Důvodem růstu cen jsou vyšší náklady na elektřinu. Zatímco v minulém roce zaplatili v areálu za elektřinu 18 milionů korun, v letošním roce počítá vedení areálu s náklady mezi 36 až 50 miliony korun.

Nejprodávanější lístek na Klínovci se tak na pokladně zvýšil z 980 na 1090 korun. Výhodněji nakoupí lidé skipas v e-shopu, kde cena vzrostla z 920 na 990 korun, tedy jen o sedm procent. Děti mají slevu 40 procent oproti lístkům pro dospělé. Denní dětský bude nově stát na pokladně 650 Kč, v e-shopu 590 korun.

Areál připravil na letošek novinku v podobě modré sjezdovky vedoucí do Jáchymova. Se svými 3,5 kilometry se zařadila mezi nejdelší sjezdovku v ČR. Kopírovat bude současnou červenou sjezdovku, bude ale určena i pro méně zkušené lyžaře. Lidé mohli vybrat na internetu její jméno, zvolili název Lázeňská.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Klínovec, Boží Dar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V lyžařském areálu na Klínovci se v pátek začne lyžovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.