Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do nového domova pro seniory dá letos Sokolov 126 milionů Kč

V Sokolově pokračuje stavba nového domova pro seniory. V loňském roce se pracovalo hlavně na základech budovy, která vzniká na místě bývalé 4. základní školy. Letos chce město investovat zhruba 126 milionů korun, stavba za celkem 150 milionů skončí v příštím roce, řekl dnes místostarosta Sokolova Jan Picka (nez.).

Prostavěno bylo zatím zhruba 14,7 milionu korun. V současné době už dodavatelská firma pracuje na nadzemích částech.

Město zároveň jedná s Karlovarský krajem o způsobu provozování domova. "V současnosti běží stavba domova v Sokolově, která je plně v režii města. Mezitím bude vedení kraje pokračovat se zástupci města v diskusi o tom, kdo bude domov provozovat a za jakých podmínek. Ta diskuse je samozřejmě důležitá i z hlediska zařazení tohoto zařízení do krajské sítě sociálních služeb na území našeho regionu," řekl ČTK hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis (ANO).

Vedle stavebních prací za 150 milionů korun město počítá ještě s vybavením, které přijde na 14 milionů korun. Stavbu financuje město z vlastních zdrojů a jde o největší investici města v posledních 20 letech.

V domově bude 61 lůžek, z toho 41 v jednolůžkových pokojích. Dvoulůžkové pokoje budou určeny pro manželské páry nebo pro klienty, kteří nechtějí být z nějakého důvodu sami.

Autoři | Foto pixabay

Štítky ČR, správa, stavby, sociální, Sokolov, senioři, Karlovarský kraj, domov, Jan Picka, Petr Kubis, ANO 2011, domov pro seniory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do nového domova pro seniory dá letos Sokolov 126 milionů Kč  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.