Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

V bývalém depu v Sokolově vzniknou prostory pro podnikání

Sokolov chce v bývalém železničním depu vybudovat prostory pro rozvoj podnikání. Své místo by tam mohli najít i zaměstnanci chráněných dílen. Původní záměr vybudovat tam výcvikové středisko integrovaného záchranného systému radnice kvůli vysokým nákladům zrušila.

 Projekt v bývalém depu by se podle místostarosty Sokolova Jana Picky (nez) neměl realizovat letos, ale až za několik let. "Bohužel nenašli nikoho, kdo by se na výcvikovém středisku spolupodílel nebo kdo by byl hlavním investorem," řekl Jan Picka. Od původního záměru město podle něj ustoupilo i proto, že by přišlo o jeden z mála pozemků, které mu patří, a mohl by se využít pro výrobu.

Podle Picky je ve městě ploch pro podnikání nedostatek. Na volném prostranství by mohly vzniknout dvě až tři haly. Jednu halu by využilo město pro zaměstnance chráněných dílen. Sokolov začal provozovat vlastní chráněnou dílnu na podzim roku 2018. Od té doby výrazně narostl počet zaměstnanců. Jejich zázemí je nedostačující a radnice již delší dobu hledá odpovídající prostory.

Areál bývalého železničního depa město získalo v letech 2015 a 2018 za 4,4 milionu korun. Má rozlohu kolem 3,9 hektaru a jsou v něm dvě desítky nadzemních i podzemních staveb. Část území město využije k výstavbě parkoviště pro osobní automobily a autobusy.

Autoři | Foto pixabay

Štítky ČR, správa, stavby, Sokolov, podnikání, chráněná dílna, Jan Picka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V bývalém depu v Sokolově vzniknou prostory pro podnikání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.