Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 11. října 2024  |  Svátek má Andrej
Bez reklam

Karlovy Vary chtějí opravit stadion Slavia, letos zatím provizorně

Karlovy Vary plánují opravy stadionu Slavia, letos jen provizorně, ale město chystá i celkovou rekonstrukci. Stadion už delší dobu chátrá a rekonstrukci potřebuje. Město chce na opravy získat i dotace z Národní sportovní agentury, řekl náměstek primátorky Karlových Varů Josef Kopfstein (Karlovaráci).

„V loňském roce jsme opravili šatny a v další fázi jsme se dohodli, že musíme dát dohromady tribuny a sociální zařízení v nich. Musíme zpracovat projektovou dokumentaci a pak se vypíše soutěž a budeme dělat. Teď, aby nám to nedělalo ostudu, protože tam bude i mezinárodní turnaj žáků, tak je potřeba opravit nejnutnější věci, díry do střechy, lavice, zábradlí, aby to nebylo životu nebezpečné," uvedl náměstek primátorky Karlových Varů Josef Kopfstein (Karlovaráci).

Na provizorní opravy v letošním roce město vyčlenilo 380 tisíc korun. Náklady na zásadnější rekonstrukci tribuny vzejdou z projektové dokumentace, kterou chce město zpracovat.

V minulosti se zvažovalo, jestli stadion Slavia zcela nezrušit a nevyužít pozemky například na bytovou zástavbu. Stadion ale zůstal stát a podle Kopfsteina si zaslouží opravy. A to i proto, že se uvažuje o tom, že v Karlových Varech vznikne fotbalová akademie.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Slavia Karlovy Vary

Štítky ČR, správa, sporty, stavby, Karlovy Vary, oprava, Národní sportovní agentura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary chtějí opravit stadion Slavia, letos zatím provizorně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.