Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Podnikatelem roku Karlovarského kraje je Filip Dušek z Elroz Invest

Podnikatelem roku 2021 Karlovarského kraje je Filip Dušek z firmy Elroz Invest, která vyrábí produkty z kovu, od rozvaděčů po designový nábytek. Firma z Plesné na Chebsku pokračuje ve více než šedesátileté tradici elektrických rozvaděčů a zaměřuje se stále na nové oblasti. Výsledky soutěže dnes v Karlových Varech vyhlásili zástupci společnosti EY, která ji pořádá.

Nominovaných podnikatelů v kraji bylo podle ředitelky soutěže Heleny Sladkovské několik desítek. Loni porotci vítěze nevybrali. "Porotci ocenili u pana Duška inovativnost, začal nový podnikatelský směr, pak podnikatelský příběh, nějakou roli vždy hrají finanční výsledky a velmi důležitý je i vztah k regionu a udržitelnosti," řekla ředitelka.

Původním produktem Elroz Invest byly od založení v roce 1965 elektrické rozvaděče. "Do roku 1990 byla (firma) jedním z monopolních výrobců bytových rozvaděčů, v té době byla velká výstavba sídlišť. Pak se výstavba v 90. letech zastavila a v podstatě nebylo co dělat," řekl Dušek.

Firma se proto poté zaměřila na výrobu regálů a skříní, ale po sledu nešťastných událostí skončila v konkurzu. "Byl jsem osloven, jestli bych ji nepomohl zachránit, protože to všichni přede mnou odmítli. Viděl jsem tam ten potenciál," řekl Dušek.

Dnes se firma s více než 60 zaměstnanci kromě rozvaděčů specializuje na kovový dílenský nábytek pro domácnosti, který vyváží do celé Evropy. V roce 2020 vyvinula řadu designového nábytku pod značkou Fleysen. Její součástí jsou regály, skříňky a světla, za které získala nominaci na nejlepší kolekci nábytku na uznávané středoevropské přehlídce Designblok.

V roce 2020 firma hospodařila s obratem 126 milionů korun, což je meziročně o 28 milionů více. Hospodaření firmy v roce 2020 skončilo se ziskem 3,3 milionu korun.

EY Podnikatel roku se letos v kraji vyhlašoval teprve podruhé. Za rok 2019 se stal krajským vítězem Alessandro Pasquale, ředitel a spolumajitel rodinné firmy Mattoni 1873. Jméno národního vítěze za rok 2021 vyhlásí organizátoři 1. března. Vítěz z Česka se zúčastní světového finále v červnu, bude soupeřit s ostatními národními vítězi téměř ze 60 zemí o titul Světový podnikatel roku. Soutěž pořádá poradenská firma EY od roku 1986, v ČR posledních 22 let.

bah kš

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto EY

Štítky ČR, hospodářství, firmy, ocenění, Karlovarský, Karlovarský kraj, Ernst & Young, soutěž, Karlovy Vary, okres Cheb, Plesná, Česko, Alessandro Angelo Pasquale, Mattoni, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podnikatelem roku Karlovarského kraje je Filip Dušek z Elroz Invest  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.